9 minuten

Mokka-oublies

Chef-kok Ramon Brugman gaat aan de slag met harde wenerdeeg en veel chocolade, want hij maakt mokka-oublies, lekkere taartjes om je vingers bij af te likken.
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 120 minuten
Menu Gebak

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Mokka
    1
    espresso
  • 1 el
    bruine suiker
  • 1 el
    oploskoffie
  • Banketbakkersroom
    500 ml
    melk
  • 1
    vanille stokje
  • 100 g
    suiker
  • 2
    eidooiers
  • 45 g
    maizena
  • Mokka creme
    450 g
    boter (op kamertemperatuur)
  • 225 g
    poedersuiker
  • 1 recept banketbakkersroom
  • mokka extract naar smaak
  • Harderwener deeg
    100 g
    suiker
  • 200 g
    boter
  • 300 g
    bloem
  • 1
    ei
  • rasp van citroen
  • 200 g
    pure chocolade
  • 100 g
    melkchocolade
  • walnoten
  1. Mokka
    Kook de espresso, bruine suiker en oploskoffie samen in.

  2. Banketbakkersroom
    Breng de melk met de helft van de suiker en de open gesneden vanille stok aan de kook. Meng de eidooier met de rest van de suiker, roer dit goed door elkaar. Voeg hier de kokende melk aan toe terwijl je goed blijft roeren. Doe het terug in de pan en breng langzaam aan de kook terwijl je goed blijft roeren. Haal de room uit de pan en dek af met plastic velletje. Laat goed afkoelen.

  3. Mokka creme
    Doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix met de mixer. Verwarm de buitenkant van de kom iets zodat er een smeuïge massa instaat. Let op dat het niet te koud is want dan gaat het schiften. Mocht dit gebeuren verwarm dan de buitenkant van de kom door deze in een badje met warm water te laten zakken. Klop het lekker luchtig.

  4. Harde wenerdeeg
    Meng de suiker, boter en het ei in de mixer. Voeg de bloem toe en kneed zo kort mogelijk tot een deeg. Laat het deeg een uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit en steek er plakken van. Bak deze 6 à 9 minuten in een oven van 180 graden. Laat goed afkoelen.

  5. Doe de mokka creme op de koek en strijk het in een punt. Laat ze opstijven in de koelkast.

  6. Smelt de chocolade zachtjes tot ongeveer 31 graden. Doop de oublie’s in de chocolade en zet ze op een plaat. Smelt ook de melkchocolade en doe deze in een oornetje. Spuit een lijntje over de oublies. Werk af met een rozetje en een halve walnoot.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.