Mokka-oublies
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Mokka1espresso
-
1 elbruine suiker
-
1 eloploskoffie
-
Banketbakkersroom500 mlmelk
-
1vanille stokje
-
100 gsuiker
-
2eidooiers
-
45 gmaizena
-
Mokka creme450 gboter (op kamertemperatuur)
-
225 gpoedersuiker
-
•1 recept banketbakkersroom
-
•mokka extract naar smaak
-
Harderwener deeg100 gsuiker
-
200 gboter
-
300 gbloem
-
1ei
-
•rasp van citroen
-
200 gpure chocolade
-
100 gmelkchocolade
-
•walnoten
-
Mokka
Kook de espresso, bruine suiker en oploskoffie samen in. -
Banketbakkersroom
Breng de melk met de helft van de suiker en de open gesneden vanille stok aan de kook. Meng de eidooier met de rest van de suiker, roer dit goed door elkaar. Voeg hier de kokende melk aan toe terwijl je goed blijft roeren. Doe het terug in de pan en breng langzaam aan de kook terwijl je goed blijft roeren. Haal de room uit de pan en dek af met plastic velletje. Laat goed afkoelen. -
Mokka creme
Doe alle ingrediënten in een beslagkom en mix met de mixer. Verwarm de buitenkant van de kom iets zodat er een smeuïge massa instaat. Let op dat het niet te koud is want dan gaat het schiften. Mocht dit gebeuren verwarm dan de buitenkant van de kom door deze in een badje met warm water te laten zakken. Klop het lekker luchtig. -
Harde wenerdeeg
Meng de suiker, boter en het ei in de mixer. Voeg de bloem toe en kneed zo kort mogelijk tot een deeg. Laat het deeg een uur opstijven in de koelkast. Rol het deeg uit en steek er plakken van. Bak deze 6 à 9 minuten in een oven van 180 graden. Laat goed afkoelen. -
Doe de mokka creme op de koek en strijk het in een punt. Laat ze opstijven in de koelkast.
-
Smelt de chocolade zachtjes tot ongeveer 31 graden. Doop de oublie’s in de chocolade en zet ze op een plaat. Smelt ook de melkchocolade en doe deze in een oornetje. Spuit een lijntje over de oublies. Werk af met een rozetje en een halve walnoot.
- Eet smakelijk!