Nacho-bowl
Sharon maakt een echte smaakbom: een nacho-bowl met rundergehakt, kidneybonen, avocado en nog veel meer lekkere ingrediënten. Een kleurrijke bowl die niet misstaat op een zomerse dinner party.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 zaknacho's
-
2avocado's
-
200 gmais
-
1limoen
-
•olijfolie
-
1 bosjepeterselie
-
1 bosjekoriander
-
2rode puntpaprika's
-
4tomaten
-
2rode uien
-
400 grundergehakt
-
250 gchampignons
-
200 gvoorgekookte kidneybonen
-
4 elketchup
-
1 tlkaneelpoeder
-
1 tlkomijnpoeder
-
1 tlkorianderpoeder
-
300 gGriekse yoghurt
-
10blaadjes munt
-
1 teentjeknoflook
-
•peper en zout
-
Rul het gehakt goudbruin met een snufje zout en een beetje peper, de kaneelpoeder, komijnpoeder en de korianderpoeder. Snij de champignons in plakjes en bak deze mee. Verwijder de pan van het vuur. Hak de peterselie fijn en meng deze door het gehakt.
-
Meng de ketchup door de kidneybonen. Snij de paprika, rode ui en de tomaten in blokjes. Hak de koriander en meng het erdoor met een snufje peper en zout.
-
Ga verder met het maken van de dip. Snij de blaadjes munt fijn, hak het teentje knoflook fijn en roer beide door de Griekse yoghurt.
-
Ontpit de avocado’s, snij ze in blokjes en meng het door de maïs met het sap van de limoen, wat peper en zout en een scheutje olijfolie.
-
Bouw alle ingrediënten op in een kom en je nacho bowl is klaar.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.