Sharon maakt een echte smaakbom: een nacho-bowl met rundergehakt, kidneybonen, avocado en nog veel meer lekkere ingrediënten. Een kleurrijke bowl die niet misstaat op een zomerse dinner party.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 zak
    nacho's
  • 2
    avocado's
  • 200 g
    mais
  • 1
    limoen
  • olijfolie
  • 1 bosje
    peterselie
  • 1 bosje
    koriander
  • 2
    rode puntpaprika's
  • 4
    tomaten
  • 2
    rode uien
  • 400 g
    rundergehakt
  • 250 g
    champignons
  • 200 g
    voorgekookte kidneybonen
  • 4 el
    ketchup
  • 1 tl
    kaneelpoeder
  • 1 tl
    komijnpoeder
  • 1 tl
    korianderpoeder
  • 300 g
    Griekse yoghurt
  • 10
    blaadjes munt
  • 1 teentje
    knoflook
  • peper en zout
  1. Rul het gehakt goudbruin met een snufje zout en een beetje peper, de kaneelpoeder, komijnpoeder en de korianderpoeder. Snij de champignons in plakjes en bak deze mee. Verwijder de pan van het vuur. Hak de peterselie fijn en meng deze door het gehakt. 

  2. Meng de ketchup door de kidneybonen. Snij de paprika, rode ui en de tomaten in blokjes. Hak de koriander en meng het erdoor met een snufje peper en zout.

  3. Ga verder met het maken van de dip. Snij de blaadjes munt fijn, hak het teentje knoflook fijn en roer beide door de Griekse yoghurt.

  4. Ontpit de avocado’s, snij ze in blokjes en meng het door de maïs met het sap van de limoen, wat peper en zout en een scheutje olijfolie.

  5. Bouw alle ingrediënten op in een kom en je nacho bowl is klaar.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.