Babi Ketjap en Nasi Goreng
Chef-kok Ramon is in oosterse sferen: hij maakt babi ketjap met nasi goreng. Daarbij maakt hij zelfgemaakt zoetzuur.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Nasi goreng250 gpandan rijst
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
1rode paprika
-
1prei
-
1stukje trassi
-
1rode peper
-
1 tllaos
-
1 tlgemberpoeder
-
1 tlgemalen korianderzaad
-
3 elketjap
-
•Olie
-
Babi ketjap2uien
-
3tenen knoflook
-
400 gschouderkarbonade of hamlappen
-
30 mlketjap
-
1citroen
-
1stuk gember
-
1eetlepel sambal badjak
-
•Olie
-
Zoet zure komkommer1komkommer
-
100 mlazijn
-
100 mlwater
-
100 gsuiker
-
Begin met de nasi goreng. Kook hiervoor de rijst volgens de verpakking.
-
Snij de ui, knoflook en paprika en zet dit aan in de pan met een scheutje olie.
-
Snij de prei en voeg dit samen met de trassi toe aan de pan.
-
Snij de peper en de gember en voeg dit laos en de gemalen koriander toe aan de pan. Doe de rijst erbij en de ketjap en bak dit goed aan.
-
Voor de babi ketjap snij je de ui en knoflook fijn en bak zet dit aan in een pan met olie.
-
Snij het vlees in blokjes en voeg toe aan de pan.
-
Doe de ketjap, citroensap en sambal erbij en breng dit aan de kook.
-
Rasp de gember en voeg dit ook toe.
-
Kook het vocht nu in tot het mooi aan het vlees blijft plakken.
-
Rasp de komkommer voor het zoetzuur. Voeg daar de azijn, water en suiker aan toe en roer het goed door. Laat het een uur staan voordat je het eet.
-
Serveer de nasi met babi ketjap met de gebakken uitjes, gebakken ui, kroepoek en seroendeng
- Eet smakelijk!