 
  Groningse eierbal
Vanwege Wereld Ei Dag op 13 oktober maakt Ramon echte Groninger eierballen!
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 6- 
6eieren
- 
  Voor de ragout100 grbloem
- 
80 grboter
- 
450 mlrunder bouilon
- 
4takken perterselie
- 
1/2bos bieslook
- 
•zout en peper
- 
  Voor het paneren1kommetje bloem
- 
3eieren (alleen het eiwit)
- 
1kommetje paneermeel
- 
1liter frituurolie
- 
Kook de eieren voor 6 minuten en spoel ze af met koud water. Pel ze en bewaar ze voor later. 
- 
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed door en bak dit 2 à 3 minuten zachtjes aan. 
- 
Vlak voordat het dik begint te worden voeg je de rest van de runderbouillon toe. Breng nu al roerend aan de kook. Laat even twee minuten goed door koken. 
 
 
- 
Haal van het vuur en breng op smaak met zout en peper. 
- 
Hak de kruiden en roer ze er doorheen. Giet vervolgens de ragout in een grote schaal en dek af met een stukje folie. Laat helemaal afkoelen. 
- 
Neem nu een gekookt ei en haal die door een beetje bloem heen. Klop de overtollige bloem er weer vanaf. Neem nu 1/6 deel van de ragout en vouw die om het gekookte ei heen. Zorg dat het er overal even dik omheen zit. 
- 
Haal de bal ei/ragout nu door de bloem heen en klop het overtollige er weer af. Haal de bal nu door het eiwit en vervolgens door het paneermeel. 
- 
Frituur de eierbal 6 minuten op 180 graden, gebruik hiervoor 1 liter frituurolie. 
- Eet smakelijk!
 
   
   
   
   
   
  