
Groningse eierbal
Vanwege Wereld Ei Dag op 13 oktober maakt Ramon echte Groninger eierballen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 6-
6eieren
-
Voor de ragout100 grbloem
-
80 grboter
-
450 mlrunder bouilon
-
4takken perterselie
-
1/2bos bieslook
-
•zout en peper
-
Voor het paneren1kommetje bloem
-
3eieren (alleen het eiwit)
-
1kommetje paneermeel
-
1liter frituurolie
-
Kook de eieren voor 6 minuten en spoel ze af met koud water. Pel ze en bewaar ze voor later.
-
Smelt de boter en voeg de bloem toe. Roer goed door en bak dit 2 à 3 minuten zachtjes aan.
-
Vlak voordat het dik begint te worden voeg je de rest van de runderbouillon toe. Breng nu al roerend aan de kook. Laat even twee minuten goed door koken.
-
Haal van het vuur en breng op smaak met zout en peper.
-
Hak de kruiden en roer ze er doorheen. Giet vervolgens de ragout in een grote schaal en dek af met een stukje folie. Laat helemaal afkoelen.
-
Neem nu een gekookt ei en haal die door een beetje bloem heen. Klop de overtollige bloem er weer vanaf. Neem nu 1/6 deel van de ragout en vouw die om het gekookte ei heen. Zorg dat het er overal even dik omheen zit.
-
Haal de bal ei/ragout nu door de bloem heen en klop het overtollige er weer af. Haal de bal nu door het eiwit en vervolgens door het paneermeel.
-
Frituur de eierbal 6 minuten op 180 graden, gebruik hiervoor 1 liter frituurolie.
- Eet smakelijk!