8 minuten

Borrelplank met mini saucijzenbroodjes, kerriepopcorn en camembert uit de oven

Maak deze feestelijke borrelplank voor een vriendelijk prijsje! Dit is na Ramon's macaroni en melanzane, de laatste aflevering van de serie Budgetkoken met Ramon. Kook je mee?

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Borrelhapje

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 10
  • Voor de kerrie popcorn
    100 gr
    pofmais
  • 2 el
    zonnebloemolie
  • 50 gr
    boter
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 1
    mespunt gemberpoeder
  • 1 tl
    zout
  • Voor de camembert uit de oven met brooddippers
    1
    camembert
  • 5
    sneetjes oud brood
  • olie
  • zout en peper
  • Voor de mini saucijzenbroodjes (20 stuks)
    10
    plakjes roomboter bladerdeeg
  • 1
    ei (losgeklopt in een schaaltje)
  • zwart sesamzaad
  • Voor de vulling van de mini saucijzenbroodjes (20 stuks)
    500 gr
    gehakt
  • 1
    ui
  • 1
    teentje knoflook
  • 1
    ei
  • 50 gr
    paneermeel
  • 1 tl
    sambal
  • 1 tl
    nootmuskaat
  • 1 el
    worcestersaus
  • zout en peper naar smaak
  1. We beginnen met de kerriepopcorn. Doe de pofmaïs met de olie in een ruime pan met deksel. Zet het vuur aan en wacht tot je de eerste maïs hoort poffen. Schud dan af en toe de pan om, totdat je het poffen niet meer hoort. 

  2. Smelt de boter en giet deze over de popcorn, roer dit goed door. Strooi de specerijen en het zout over de popcorn. Roer het geheel door elkaar en doe de popcorn in een schaal. 

  3. We gaan verder met de camembert uit de oven. Snijd de camembert in met een mesje kruislings aan de bovenkant. Zet het doosje in de voorverwarmde oven op 180 graden. Laat deze hier 15 minuten in staan. Haal hem eruit en serveer warm.

  4. Dan de brooddippers. Snijd hiervoor lange stukken van het oude brood. Besprenkel ze met olie en doe ze in een ovenschaal en zet ze voor ongeveer 8 à 12 minuten bij de camembert in de oven. Net zo lang tot ze krokant zijn. Laat ze afkoelen en serveer ze naast de camembert.

  5. Laat de plakjes bladerdeeg voor de mini saucijzenbroodjes ontdooien. Snijd vervolgens de ui en knoflook en stoof in een scheutje olie tot ze zacht zijn. 

  6. Meng alle ingrediënten voor de vulling met elkaar en doe het geheel in een spuitzak. Spuit dan een baan met de vulling in het midden van een bladerdeeg plakje. 

  7. Smeer met een kwast aan één kant het bladerdeeg plakje in met ei. Vouw vervolgens het bladerdeeg dicht en druk het aan met een vork zodat ze niet open bakken. 

  8. Snijd de saucijzen broodjes door het midden en leg ze op een bakplaat. Bestrijk ze vervolgens met het losgeklopte ei en strooi er zwart sesamzaad overheen. 

  9. Bak ze 18 à 22 minuten op 200 graden. Haal ze vervolgens uit de oven en serveer ze met de kerrie popcorn en de camembert met de dippers van oud brood. Voeg nog wat paprikachips, pinda's of andere borrelhapjes toe om de plank helemaal naar jouw smaak te maken! 

  10. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.