11 minuten

Noedelsalade met paksoi en geroosterde sesamkip

Chef-kok Ramon Brugman tovert een kleurrijke oosterse noedelsalade op tafel met gegrilde paksoi, knapperige sesamkip en luchtige scrambled eggs. Perfect voor een snelle maaltijd! 

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Kookmodus

Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de noedelsalade:
    3 nestjes
    woknoedels
  • 2
    eieren
  • 1 el
    currypoeder
  • 1
    rode ui in ringen
  • 1
    rode peper
  • 1
    rode paprika, julienne
  • 4 stengels
    bosui, fijngesneden
  • 100 gr
    taugé
  • 2
    paksoi
  • Voor de dressing:
    4 el
    sojasaus
  • 1
    limoen
  • 2 el
    sesamolie
  • 2 el
    honing
  • 2 cm
    verse gember, geraspt
  • 1 el
    crispy chilivlokken
  • Voor de sesamkip:
    350 gr
    kippendijen
  • 1 teen
    knoflook
  • 2 cm
    gember (geraspt)
  • 1 el
    sojasaus
  • 1 el
    sriracha saus
  • 1 el
    zwarte sesamzaad
  • 1 el
    witte sesamzaad
  • zout
  • Voor de spicy eieren:
    2
    eieren
  • 1 el
    crispy chilivlokken
  1. Breng een pan met ruim water aan de kook en voeg een beetje zout toe. Kook de noedels hierin in 2 minuten gaar en giet ze af. Spoel ze af met koud water en laat goed uitlekken.

  2. Voor de marinade: rasp de gember en hak een teentje knoflook fijn. Voeg sojasaus en sriracha saus toe en meng alles goed door elkaar. Breng eventueel op smaak met een snufje zout. Meng de kippendijen door de marinade en laat 15–20 minuten marineren.

  3. Snijd de ui in ringen en hak de rode peper fijn. Wok dit samen met de kerriepoeder en een beetje olie en zet even apart. Bak vervolgens de eieren in dezelfde wok. Roer goed, zodat er ‘scrambled eggs’ ontstaan, en zet deze apart.

  4. Voor de dressing: rasp het sap van een limoen en meng dit met sojasaus, honing, crispy chilivlokken en een beetje verse gember. Roer goed door en breng hiermee de noedels op smaak.

  5. Rooster de kip gaar op de barbecue of in een grillpan en meng daarna met sesamzaad. Kook twee zachtgekookte eitjes, snijd ze doormidden en bestrooi met wat crispy chilivlokken.

  6. Snijd de paksoi in vieren en gril de stukken op de barbecue. Snijd daarna fijn. Snijd de overige groenten in stukken en meng deze met de paksoi, de groenten in kerriepoeder en de scrambled eggs.

  7. Geniet van je noedelsalade met paksoi !
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Ramon Brugman maakt kipnuggets