
Pittige dandan noedels met een komkommersalade
Als je op zoek bent naar spicy, dan is dit het gerecht! Onze chef-kok Sharon de Miranda maakt dandan noedels, dit is een pittig en smaakvol Chinees gerecht uit de Sichuan-keuken. Bij de dandan noedels serveert ze een pittige komkommersalade.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de komkommersalade1komkommer
-
1rode ui
-
1sap van limoen
-
2 tlchilivlokken
-
2 elsesamolie
-
1 cmgeraspte gember
-
1 teengeraspte knoflook
-
1 elsesamzaad
-
1 elsojasaus
-
1 elpoedersuiker
-
•zout
-
Voor de dandan noedels400 grdikke tarwe noedels
-
300 grrundergehakt
-
4 elrijstwijn
-
4 elhoisinsaus
-
2 tlvijfkruidenpoeder
-
2 tlsesamzaadjes
-
2 tlchilivlokken
-
1 tlsojasaus (dik)
-
Voor de dressing1paksoi
-
3takken lente-ui
-
100 grgebrande of gezouten pinda’s
-
1 lkippenbouillon
-
4 elchilivlokken
-
2 elrijstazijn
-
2 elpindakaas
-
2 elsesampasta
-
2 elsojasaus
-
1 elgochujang
-
Voor de komkommersalade, snijd de komkommer doormidden en verwijder de zaadlijst. Snijd de komkommer vervolgens in schuine plakjes. Bestrooi de plakjes met zout en laat ze in een zeef uitlekken.
-
Snijd de knoflook klein, doe dit in een kom. Voeg daar de geraspte gember, sap van de limoen, sesamolie en chilivlokken aan toe. Roer dit door en voeg tijdens het roeren de sojasaus, poedersuiker en sesamzaadjes toe. Meng dan de komkommer en de gesneden reepjes rode ui door de dressing en roer dit nog goed door. Zet de salade apart of in de koelkast.
-
Kook de noedels gaar zoals op de verpakking staat.
-
Bak het gehakt goudbruin zonder olie, voeg de vijfkruidenpoeder, chilivlokken, hoisin- en sojasaus toe. Bak dit ongeveer 2 minuten mee en blus het af met de rijstwijn. Voeg als laatste de sesamzaadjes toe en laat het geheel even staan.
-
Voor de dressing maak je een sausje van de pindakaas, sesampasta, lichte sojasaus, gochujang, chiliolie en de rijstazijn. Roer het goed door.
-
Zet de kippenbouillon op. Was de paksoi, snijd deze en de lente-ui in stukken. Kook vervolgens de groente beetgaar in de kippenbouillon. Zorg dat het groen en knapperig blijft.
-
Verdeel de noedels over 4 komen. Schenk de kippenbouillon erbij. Verdeel de paksoi en het gehakt over de kommen. Voeg ook een beetje van de komkommersalade toe. Schenk de dressing erover en maak het af met fijngesneden bosui en wat gehakte pinda’s.
- Geniet van je dandan noedels!
