Udon Noedels - Jetske van den Elsen

Snelle Udon Noedels met chili crisp, bosui en een eitje

Deze smaakvolle Udon Noedels maakt kok Jetske van den Elsen vaak als lunch. Super snel klaar en weer eens wat anders dan een boterham of salade! Je maakt het helemaal naar smaak met een eitje, komkommer, furikake en geroosterde sesam.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Lunch

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 1
  • 1 pak
    kant en klare Udon Noedels (200 gram)
  • 1 tl
    geraspte gember
  • 1 tl
    geraspte knoflook
  • 1
    bosui
  • ¹⁄₂-1 el
    gochujang
  • 1 tl
    lichte miso
  • 1 el
    sojasaus
  • 1 el
    sesamolie
  • 1 el
    sushi azijn
  • 1 tl
    basterdsuiker naar smaak
  • 1
    gekookt ei
  • ¼
    komkommer
  • 1 el
    sushi azijn
  • geroosterde sesamzaadjes en/of furikake
  1. Begin met het koken van het eitje. Breng water aan de kook, leg daar het ei in, 6 minuten laten koken, haal eruit en leg gelijk in koud water zodat het kookproces stopt.

  2. Haal de zaadjes uit de komkommer en snijd in kleine blokjes. Maak aan met 1 el sushi azijn, schep even goed door.

  3. Rasp de gember en knoflook.

  4. Snijd het witte deel van de bosui heel fijn. Het groene deel van de bosui eerst in stukken van 5 cm lang en snijd die stukken weer in hele dunne reepjes (en leg in ijskoud water zodat ze gaan krullen). Je kan het groene deel ook in dunne ringetjes snijden.

  5. Kook de noedels zoals op de verpakking staat, giet af en spoel onder koud water (bewaar een beetje kookvocht).

  6. Verwarm olie in een pan. Doe de gember, knoflook en het witte deel van de bosui erbij. Bak 1 minuut terwijl je roert.

  7. Voeg gochujang, miso, sojasaus, sesamolie, sushi azijn en basterdsuiker naar smaak toe. Even goed doorroeren.

  8. 1 of 2 el kookvocht toevoegen zodat je een mooie sausdikte krijgt. Udon Noedels toevoegen weer even goed doorroeren.

  9. Pel het ei en snijd het doormidden. Haal de bosui sliertjes uit het water en laat even uitlekken op een keukenpapiertje.

  10. Schep de noedels in een kom, leg het ei en blokjes komkommer erop. Serveer met geroosterde sesamzaadjes en/of furikake en de sliertjes bosui.

  11. Geniet van je heerlijke Udon Noedels!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

De beste Smaakmakers van Jetske in je mailbox?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Koraal tuiles - Jetske