Recept: Noedelsoep

19 april 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Noedelsoep
Chef-kok Ramon Brugman kookt een snelle oosterse maaltijd: Japanse ramen (noedelsoep) met zelfgemaakte wontons.
4 personen

Ingrediënten voor Noedelsoep

Bouillon
1 wortel
1 ui
2 tenen knoflook
1 prei
1 selderij
1 stuk gember
100 ml soja saus
1 eetlepel mirin (red: Japanse zoete rijstwijn)
6 gedroogde paddenstoelen
3 liter water
1 eetlepel miso

Wontons
1 pakje wontonvellen
150 gram shii-takes
½ kleine ui
1 teen knoflook
1 eetlepel gesneden koriander
1 eetlepel miso (gefermenteerde sojabonen, smaakt een beetje naar zoete bonensaus)
1 eetlepel oestersaus
Rasp van gember

Soep
1 pakje ramennoodles
1 bosje enoki paddenstoelen
4  hardgekookte eieren
100 gram taugé
1 bosui
100 gram peultjes
1 paksoi of 4 mini paksoi
1 bosje verse koriander
100 gram shii-takes
100 gram bundelzwammen bruin
1 bosje radijs

Overig: eetstokjes, kommetjes.

Aan de slag

  1. 1

    Maak de bouillon. Snij alle ingrediënten voor de bouillon en doe ze in een pan met de drie liter water. Breng aan de kook. Laat 30 minuten trekken. Je kan hiervan in de plaats ook bouillonblokjes gebruiken.
     

  2. 2

    Maak ondertussen de wontons. Snij de ui, knoflook en shii-takes fijn en bak deze aan in een pan. Voeg de rest van de ingrediënten (koriander, miso, oestersaus en gemberrasp) toe en kook deze totdat er geen vocht meer in de pan zit. Laat afkoelen.
     

  3. 3

    Leg de wontonvelletjes neer en doe daar de vulling op. Bestrijk de randen van de plakjes met los geklopt ei. Vouw ze dicht. Leg ze apart. En zeef dan de bouillon
     

  4. 4

    Kook de noodles, wontons, peultjes, paksoi, shii-takes en de bundelzwammen 4 minuten.

  5. 5

    Snij de rest van de ingrediënten en voeg rauw toe. Werk het gerecht af met de gekookte eieren en de verse koriander, bosui.

  6. 6

    Maak de borden/kommen op en serveer uit. Eet met eetstokjes en een lepel.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter