Noedelsoep
Chef-kok Ramon Brugman kookt een snelle oosterse maaltijd: Japanse ramen (noedelsoep) met zelfgemaakte wontons.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Bouillon1wortel
-
1ui
-
2teentjes knoflook
-
1prei
-
1selderij
-
1stuk gember
-
100 mlsoja saus
-
1 elmirin
-
6gedroogde paddenstoelen
-
3 lwater
-
1 elmiso
-
Wontons1pakje wontonvellen
-
150 grshii-takes
-
1/2kleine ui
-
1teentje knoflook
-
1 elgesneden koriander
-
1 elmiso
-
1 eloestersaus
-
•rasp van gember
-
Soep1pakje ramennoodles
-
1bosje enoki paddenstoelen
-
4hardgekookte eieren
-
100 grtaugé
-
1bosui
-
100 grpeultjes
-
1paksoi
-
1bosje verse koriander
-
100 grshii-takes
-
100 grbundelzwammen bruin
-
1bosje radijs
-
Maak de bouillon. Snij alle ingrediënten voor de bouillon en doe ze in een pan met de drie liter water. Breng aan de kook. Laat 30 minuten trekken. Je kan hiervan in de plaats ook bouillonblokjes gebruiken.
-
Maak ondertussen de wontons. Snij de ui, knoflook en shii-takes fijn en bak deze aan in een pan. Voeg de rest van de ingrediënten (koriander, miso, oestersaus en gemberrasp) toe en kook deze totdat er geen vocht meer in de pan zit. Laat afkoelen.
-
Leg de wontonvelletjes neer en doe daar de vulling op. Bestrijk de randen van de plakjes met los geklopt ei. Vouw ze dicht. Leg ze apart. En zeef dan de bouillon
-
Kook de noodles, wontons, peultjes, paksoi, shii-takes en de bundelzwammen 4 minuten.
-
Snij de rest van de ingrediënten en voeg rauw toe. Werk het gerecht af met de gekookte eieren en de verse koriander, bosui.
-
Maak de borden/kommen op en serveer uit. Eet met eetstokjes en een lepel.
- Eet smakelijk!