7 minuten

Noodles Carbonara

Chef-kok Sharon de Miranda maakt noodles carbonara met gerookte spekblokjes en Parmezaan. Ze serveert daarbij een salade van witlof, appel, komkommer en croutons. Lekker fris en supersnel op tafel!

Gerecht Vlees
Bereidingstijd 15 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    nestjes noodles
  • 200 gram
    gerookte spekblokjes
  • 1
    bosje bieslook
  • 4
    eidooiers
  • 100 gram
    Parmezaanse kaas
  • 1 tl
    grove zwarte peper
  • Voor de frisse salade:
    1
    komkommer
  • 4
    eiwit
  • 1
    sjalot
  • 2
    appels
  • 2
    witlof stronken
  • 1
    limoen
  • 1 el
    mosterd
  • 3 el
    olijfolie
  • 2 el
    appelazijn
  • 2
    sneetjes oud brood
  • 1 tl
    knoflookpoeder
  • zout
  1. Begin met het maken van de frisse salade. Verwijder de harde kern van de witlof en snijd fijn. Snijd het sjalotje fijn en de appel in dunne reepjes.

  2. Roerbak met een scheutje olie het eiwit gaar en voeg toe aan de salade. Snijd de komkommer in blokjes en voeg toe aan de salade.

  3. Maak een dressing van de olijfolie, mosterd, appelazijn en het sap van de limoen en meng het door de salade.

  4. Snijd het brood in kleine blokjes en bak het in een koekenpan goudbruin/krokant. Breng het op smaak met de knoflookpoeder en wat zout naar smaak. Verdeel de croutons voor het uitserveren over de salade.

  5. Kook de noodles volgens aanwijzing van het etiket gaar en giet af. Bak de gerookte spekblokjes in een koekenpan krokant.

  6. Rasp de Parmezaanse kaas en klop dit door de eidooiers met de zwarte peper tot een geheel en roer dit mengsel door de gekookte noodles totdat het goed gemengd is.

  7. Serveer de noodles uit met de gebakken spekjes erop, nog wat extra Parmezaanse kaas en wat fijngesneden bieslook. Serveer de frisse salade erbij.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.