Italiaanse pasta met focaccia

chef-kok
Portret Ramon Brugman
recept packshot
8 min
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
Meer dan 60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
1169 personen
Chef-kok Ramon Brugman maakt spaghetti met een echte Italiaanse tomatensaus, met daarbij een salade van burrata en een versgebakken focaccia.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Focaccia
    500 g
    bloem
  • 315 ml
    lauw warm water
  • 10 g
    gedroogde gist
  • 12 g
    suiker
  • 10 g
    zout
  • vulling
    100 g
    zwarte olijven
  • 100 g
    geraspte Parmezaanse kaas
  • 1 el
    gedroogde oregano
  • 1 el
    gedroogde tijm
  • 1 el
    grove zeezout
  • tomatensaus
    1
    ui
  • 3
    tenen knoflook
  • 10
    verse roma tomaten
  • 10
    blaadjes basilicum
  • olijfolie
  • zout en zwarte peper
  • 400 g
    spaghetti
  • Pesto
    1
    plantje basilicum
  • 50 g
    geraspte Parmezaanse kaas
  • 30 g
    geroosterde pijnboompitten
  • 1
    teen knoflook
  • 1
    citroen
  • 150 ml
    olijfolie
  • zout en peper
  • tomatensalsa
    3
    tomaten
  • 1
    kleine ui
  • 1
    teen knoflook
  • 5
    blaadjes basilicum
  • 1 el
    balsamicoazijn
  • 20 g
    geroosterde pijnboompitten
  • olijfolie
  • zout en peper
  • 1
    burrata
  • benodigdheden
    staafmixer
  • bakblik voor focaccia

Bereiding

  1. 1

    Doe alle ingrediënten voor het deeg in een kom en kneed het in acht minuten totdat het mooi glad en soepel is. Dek het deeg af en laat 20 minuten rijzen.

  2. 2

    Kook de spaghetti gaar. Volg hierbij de instructies op de verpakking. 

  3. 3

    Voor de tomatensaus snipper je de ui en knoflook en fruit dik aan in een laagje olijfolie. Snijd de tomaten en voeg toe. Laat dit ongeveer 20 minuten pruttelen en breng de saus op smaak met zout en peper. Pureer de saus en voeg de gesneden basilicum toe.

  4. 4

    Smeer een bakblik in met olie en leg hier het deeg in. Duw het voorzichtig naar de zijkanten zodat het hele blik bedekt is. Hak de olijven en strooi dit over het brood. Doe dit ook met de geraspte Parmezaanse kaas, gedroogde kruiden en het grove zout. Besprenkel het brood als laatste met wat olijfolie en duw met je vingers gaten in het brood. Laat het op een warme plek 30 minuten afgedekt rijzen.

  5. 5

    Voor de pesto snipper je de knoflook en pluk je de blaadjes basilicum. Doe dit met de rest van de ingrediënten in een kom en pureer het. Breng de pesto op smaak met zout en peper.

  6. 6

    Bak het brood op 200 graden in ongeveer 18 minuten gaar.

  7. 7

    Voor de salsa snipper je de ui en knoflook en zet het aan in een scheutje olijfolie. Snij de tomaten in vieren, haal de zaadlijsten eruit en snij de tomaat in fijne blokjes. Snijd de basilicum in reepjes en meng dit met de blokjes tomaten, ui, knoflook, balsamicoazijn en de geroosterde pijnboompitten. Breng op smaak met zout en peper.

  8. 8

    Snijd de burrata iets in en doe daar een flinke lepel pesto op. Schep daar de tomatensalsa over heen. Doe de rest van de pesto in een schaaltje voor bij het brood.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!