Recept: Oesters met spinazie en zeewier

1 december 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Oesters met spinazie en zeewier
Duurzaam geteelde zeewier van Nederlandse bodem. Dat produceren Rebecca en Jennifer in Zeeland. Zeewier zit vol eiwitten, vezels, mineralen en vitaminen en is daarmee een goede vervanger van vlees. Alain Caron bezoekt de voormalige marketing consultant en advocate die helemaal in hun element zijn als zeewierboerinnen. Natuurlijk kookt Alain met zeewier.
4 personen

Ingrediënten voor Oesters met spinazie en zeewier

Voor de oesters:

  • 24 oesters
  • 500 g spinazie
  • handje zeewier
  • scheutje olie
  • peper

Dressing:

  • 4 el extra vierge olijfolie
  • 2 el sesamolie
  • 1 el limoensap
  • 1 tl ketchup
  • 1 el gembersiroop
  • 1 teentje knoflook, fijn gehakt
  • 1 el tomaat in kleine blokjes
  • 1 el fijngesneden bieslook
  • 2 el heel dun gesneden zeewier

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Meng alle ingrediënten voor de dressing door elkaar en laat 20 minuten rusten.

  2. 2

    Open de oesters en haal het vlees er uit. Leg dit op keukenpapier. Bewaar de schelpen en giet het sap van de oesters bij de dressing.

  3. 3

    Droog de coquilles met keukenpapier.

  4. 4

    Blancheer de spinazie kort, of roerbak het in wat olie.

  5. 5

    Verwarm de dressing kort.

  6. 6

    Leg de oesterschelpen klaar en leg op elke schelp wat van de spinazie, het vlees van een oester, wat van de dressing en een stukje zeewier.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter