Oma Alie's havermoutomelet
Recept
Ingrediënten
-
250 ghavermoutvlokken
-
500 gkwark
-
1ei
-
1gele paprika
-
1ui
-
100 ggemengde noten
-
•scheutje melk
-
200 ggeraspte kaas
-
•peper/zout
-
Voor de salade100 gijsbergsla
-
50 grucola
-
•handje radijsjes
-
1rode ui
-
1citroen
-
4 elolijfolie
-
0,5 tlgerookte paprikapoeder
-
•peper en zout
-
Benodigdheden•bakblik (26 cm doorsnede)
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Roer de havermoutvlokken door de kwark en laat deze staan, zodat de vlokken worden opgenomen door de kwark. Ondertussen snipper je het uitje en snij je de paprika in blokjes. Hak de noten wat fijner.
-
Klop het eitje los en roer dit door de havermoutvlokken, die in de tussentijd zijn geweld in de kwark tot een mooi, stevig beslag.
-
Meng de paprika, het uitje, de noten en de helft van de geraspte kaas door het beslag. Voeg er eventueel een scheutje melk aan toe, zodat je het makkelijker kunt mengen.
-
Vet een bakblik (doorsnee 26 cm) in met wat olie en schenk het beslag in het bakblik. Strooi de overige kaas erover uit en bak de havermoutomelet 25 min af in de voorverwarmde oven. Dan wordt hij bruin en krokant van buiten en lekker smeuïg van binnen!
-
Ga verder met het maken van de frisse salade. Ik begin met het maken van de dressing. Knijp het sap van de citroen uit in de olijfolie. Roer de gerookte paprikapoeder en wat peper en zout naar smaak erdoor en de dressing is klaar.
-
Snij de ui in blokjes en de radijsjes in plakjes. Pak een grote kom en voeg de ijsbergsla, de rucola, de ui en de radijsjes toe. Meng het vlak voor het uitserveren samen met de dressing goed door elkaar.
-
Haal de omelet uit de oven en laat het een beetje afkoelen. Snij in puntjes. Tijdens afkoelen kun je de verse muntthee thee maken.
- Eet smakelijk!