Oma Loekie's kroketten
Sharon de Miranda kookt een familiegerecht, Oma Loekie's kroketten.
Recept
Ingrediënten
-
Ingrediënten Oma Loekies kroketten300 grundvlees (sukadelap)
-
2el groentebouillonpoeder of 2 blokjes
-
150 groomboter
-
150 gbloem
-
1gesnipperd uitje
-
1bosje peterselie
-
250 gpaneermeel
-
100 gbloem
-
5losgeklopte eieren
-
Ingrediënten mosterd-dragonmayonaise2eigelen
-
1bosje dragon
-
250 mlolie
-
4 elazijn
-
1 elfijne mosterd
-
1 tlpoedersuiker
-
•snufje zout
-
Kook het vlees ongeveer 2 uur in ruim water met de groentebouillonpoeder.
-
Als het vlees zacht is, haal je het uit de bouillon en vul je de bouillon aan met water, zodat je in totaal 6 dl bouillon overhoudt. Laat het vlees afkoelen en pluis het uit elkaar.
-
Smelt de boter in een pan. Fruit het gesnipperde uitje en meng er lepel voor lepel de bloem doorheen.
-
Schenk al roerend de bouillon erbij en mix het geheel met een staafmixer tot een egale massa.
-
Houd de pan op het vuur en blijf roeren tot een mooie stevige ragout. Roer het vlees en de gehakte peterselie erdoor en laat dit minstens 6 uur rusten.
-
Rol staafjes van de ragout (niet te dik!) en haal deze door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de paneermeel.
-
Frituur de kroketten in olie van 170 graden, totdat ze goudbruin zijn.
-
Ga dan verder met het maken van de mosterd-dragonmayonaise. Neem een plastic maatbeker en plaats hierin eerst het eigeel en vervolgens de mosterd, poedersuiker, zout en het azijn.
-
Schenk langzaam de olie erbij en plaats de staafmixer voorzichtig op de bodem van de maatbeker. Begin met mixen: eerst een paar seconden op de bodem en kom langzaam mixend met de staafmixer omhoog, totdat de olie volledig is opgenomen.
-
Snij de dragon fijn en roer deze door de mayonaise.
- Eet smakelijk!