Oma Loekie's kroketten
Sharon de Miranda kookt een familiegerecht, Oma Loekie's kroketten.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
- 
  Ingrediënten Oma Loekies kroketten300 grundvlees (sukadelap)
- 
2el groentebouillonpoeder of 2 blokjes
- 
150 groomboter
- 
150 gbloem
- 
1gesnipperd uitje
- 
1bosje peterselie
- 
250 gpaneermeel
- 
100 gbloem
- 
5losgeklopte eieren
- 
  Ingrediënten mosterd-dragonmayonaise2eigelen
- 
1bosje dragon
- 
250 mlolie
- 
4 elazijn
- 
1 elfijne mosterd
- 
1 tlpoedersuiker
- 
•snufje zout
- 
Kook het vlees ongeveer 2 uur in ruim water met de groentebouillonpoeder. 
- 
Als het vlees zacht is, haal je het uit de bouillon en vul je de bouillon aan met water, zodat je in totaal 6 dl bouillon overhoudt. Laat het vlees afkoelen en pluis het uit elkaar. 
- 
Smelt de boter in een pan. Fruit het gesnipperde uitje en meng er lepel voor lepel de bloem doorheen. 
- 
Schenk al roerend de bouillon erbij en mix het geheel met een staafmixer tot een egale massa. 
- 
Houd de pan op het vuur en blijf roeren tot een mooie stevige ragout. Roer het vlees en de gehakte peterselie erdoor en laat dit minstens 6 uur rusten. 
- 
Rol staafjes van de ragout (niet te dik!) en haal deze door de bloem, vervolgens door het ei en tot slot door de paneermeel. 
- 
Frituur de kroketten in olie van 170 graden, totdat ze goudbruin zijn. 
- 
Ga dan verder met het maken van de mosterd-dragonmayonaise. Neem een plastic maatbeker en plaats hierin eerst het eigeel en vervolgens de mosterd, poedersuiker, zout en het azijn. 
- 
Schenk langzaam de olie erbij en plaats de staafmixer voorzichtig op de bodem van de maatbeker. Begin met mixen: eerst een paar seconden op de bodem en kom langzaam mixend met de staafmixer omhoog, totdat de olie volledig is opgenomen. 
- 
Snij de dragon fijn en roer deze door de mayonaise. 
- Eet smakelijk!
 
   
   
   
   
   
  