Omelet met oesterzwammen en courgette bloemen

chef-kok
Alain Caron
Omelet
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
4 personen

Hoe maak je een overheerlijke omelet met oesterzwam? Alain Caron laat je smullen met dit simpele recept.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • bakje oesterzwammen
  • 1
    ui
  • 5
    eieren
  • 2
    courgettebloemen
  • geraspte Parmezaanse kaas
  • 1
    venkelknol
  • scheutje notenolie
  • 1
    limoen
  • peper en zout
  1. 1

    Klop de eieren in een grote kom en snij de ui in halve ringen.

  2. 2

    Snij de oesterzwammen in partjes en bak ze kort op, samen met de gesneden ui. 

  3. 3

    Vervolgens smelt je een klontje boter in de koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en laat het vrij snel vast worden. Voeg dan de gebakken ui toe.

  4. 4

    Licht met de spatel de helft van de omelet op van de pan bodem en vouw hem dubbel. En nog eens. 

  5. 5

    De partjes oesterzwam leg je vervolgens als ‘dakpannetjes’ over de omelet heen. Voeg naar smaak peper, zout en kruiden toe en maak af met de courgettebloemen.

  6. 6

    Snij de venkel in ringen en bak ze enkele minuten in wat olijfolie. Maak aan met limoensap en notenolie. De mooie gele courgette bloemen worden sierlijk verspreid over de omelet zodat het geheel een kleurrijke uitstraling krijgt. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!