Recept: Omelet met oesterzwammen en courgette bloemen

5 oktober 2015
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Omelet met oesterzwammen en courgette bloemen

Hoe maak je een overheerlijke omelet met oesterzwam? Alain Caron laat je smullen met dit simpele recept.

4 personen
Ingrediënten voor Omelet met oesterzwammen en courgette bloemen
  • bakje oesterzwammen
  • 1 ui
  • 4-5 eieren
  • klontje boter
  • een paar courgettebloemen
  • geraspte parmezaanse kaas

 

  • 1 venkelknol
  • scheutje notenolie
  • 1 limoen
  • peper
  • zout

 

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

Aan de slag

  1. 1

    Klop de eieren in een grote kom en snij de ui in halve ringen.

  2. 2

    Snij de oesterzwammen in partjes en bak ze kort op, samen met de gesneden ui. 

  3. 3

    Vervolgens smelt je een klontje boter in de koekenpan. Schenk het eimengsel in de pan en laat het vrij snel vast worden. Voeg dan de gebakken ui toe.

  4. 4

    Licht met de spatel de helft van de omelet op van de pan bodem en vouw hem dubbel. En nog eens. 

  5. 5

    De partjes oesterzwam leg je vervolgens als ‘dakpannetjes’ over de omelet heen. Voeg naar smaak peper, zout en kruiden toe en maak af met de courgettebloemen.

  6. 6

    Snij de venkel in ringen en bak ze enkele minuten in wat olijfolie. Maak aan met limoensap en notenolie. De mooie gele courgette bloemen worden sierlijk verspreid over de omelet zodat het geheel een kleurrijke uitstraling krijgt. Garneer met geraspte Parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter