Recept: Open dolmadaki met Khritaraki en garnalen

7 oktober 2016
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Open dolmadaki met Khritaraki en garnalen

Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Milton Verseput ontdekken een heuse wijngaard midden in Den Haag.

4 personen

Ingrediënten voor Open dolmadaki met Khritaraki en garnalen

  • 1 pakje dolma wijnbladeren op zout 
  • 50 gram gepelde garnalen
  • 100 gram Khritaraki (griekse rijstpasta) of Orzo (bij mediterrane winkel)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1dl garnalenbisque (receptuur bij aflevering Paardevissers van Oostduinkerke)
  • steranijs
  • citroen
  • at verse kruiden 

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Week de wijnbladeren nadat ze zijn schoon gespoeld een  half uur in lauw water.

  2. 2

    Kook de pasta in water met een snufje zout goed gaar.
     

  3. 3

    Laat afkoelen in de koelkast

  4. 4

    Hak de kruiden fijn en doe de garnalen er door.

  5. 5

    Verwarm deze samen met de kreeftenbisque. 

  6. 6

    Leg in een diep kommetje de wijnbladeren en besprenkel met wat olijfolie.

  7. 7

    Doe de warme rijstpasta met de bisque en garnalen er op. Werk af met wat gehakte kruiden.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter