Open dolmadaki met Khritaraki en garnalen
Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Milton Verseput ontdekken een heuse wijngaard midden in Den Haag.
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1pakje dolma wijnbladeren op zout
-
50 grgepelde garnalen
-
100 grKhritaraki of Orzo
-
2 elolijfolie
-
1 dlgarnalenbisque
-
•steranijs
-
•citroen
-
•verse kruiden
-
Week de wijnbladeren nadat ze zijn schoon gespoeld een half uur in lauw water.
-
Kook de pasta in water met een snufje zout goed gaar.
-
Laat afkoelen in de koelkast
-
Hak de kruiden fijn en doe de garnalen er door.
-
Verwarm deze samen met de kreeftenbisque.
-
Leg in een diep kommetje de wijnbladeren en besprenkel met wat olijfolie.
-
Doe de warme rijstpasta met de bisque en garnalen er op. Werk af met wat gehakte kruiden.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.