Open dolmadaki met Khritaraki en garnalen
Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Milton Verseput ontdekken een heuse wijngaard midden in Den Haag.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1pakje dolma wijnbladeren op zout
-
50 grgepelde garnalen
-
100 grKhritaraki of Orzo
-
2 elolijfolie
-
1 dlgarnalenbisque
-
•steranijs
-
•citroen
-
•verse kruiden
-
Week de wijnbladeren nadat ze zijn schoon gespoeld een half uur in lauw water.
-
Kook de pasta in water met een snufje zout goed gaar.
-
Laat afkoelen in de koelkast
-
Hak de kruiden fijn en doe de garnalen er door.
-
Verwarm deze samen met de kreeftenbisque.
-
Leg in een diep kommetje de wijnbladeren en besprenkel met wat olijfolie.
-
Doe de warme rijstpasta met de bisque en garnalen er op. Werk af met wat gehakte kruiden.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.