Open dolmadaki met Khritaraki en garnalen

chef-kok
Leon Mazairac
124recept
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
4 personen

Chef-kok Leon Mazairac en sommelier Milton Verseput ontdekken een heuse wijngaard midden in Den Haag.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1
    pakje dolma wijnbladeren op zout
  • 50 gr
    gepelde garnalen
  • 100 gr
    Khritaraki of Orzo
  • 2 el
    olijfolie
  • 1 dl
    garnalenbisque
  • steranijs
  • citroen
  • verse kruiden
  1. 1

    Week de wijnbladeren nadat ze zijn schoon gespoeld een  half uur in lauw water.

  2. 2

    Kook de pasta in water met een snufje zout goed gaar.
     

  3. 3

    Laat afkoelen in de koelkast

  4. 4

    Hak de kruiden fijn en doe de garnalen er door.

  5. 5

    Verwarm deze samen met de kreeftenbisque. 

  6. 6

    Leg in een diep kommetje de wijnbladeren en besprenkel met wat olijfolie.

  7. 7

    Doe de warme rijstpasta met de bisque en garnalen er op. Werk af met wat gehakte kruiden.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!