3 minuten

Opwarmen met bamisoep

Op Vlieland wacht een bijzonder avontuur voor chef-kok Leon Mazairac en sommelier Lendl Mijnhijmer. Daar ontmoeten ze Bojan Bajic, die twintig jaar geleden als vluchteling naar Nederland kwam. Inmiddels mogen we hem wel een echte 'eilander' noemen. Met de ingrediënten van het eiland brouwt Bojan een echt Vlielands biertje, met natuur gezuiverd duinwater als basis, aangevuld met rozenbottels en duindoorn van het eiland. Bojan: 'Het is Vlieland in een flesje'. Daaraan voegt Bojan een magisch ingrediënt toe: muziek. 'Gisten zijn levende cellen, ze reageren op muziek. En dat geeft weer een andere smaak aan het bier.' Celliste Irene Kok komt spelen tijdens het fermentatieproces.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    hele kip
  • 1
    prei
  • 1
    pakje bami
  • sambal
  • 3 dl
    ketjap manis
  • lente ui
  • 4
    gekookte eieren
  • 1 bos
    bladselderij
  • 100 g
    taugé
  • 1 bosje
    peterselie
  • 50 g
    gefruite uitjes
  • 1
    ui
  • 1 teen
    knoflook
  • een beetje kurkuma
  • zwarte peper
  1. Trek van de kip, de ui en knoflook met wat zout en kurkuma een bouillon.

  2. Snijdt de kip in stukken en pluk al het kippenvlees van het bot en hou dit apart.

  3. Kook de bouillon verder door met 1 eetlepel ketjap en laat trekken met de resterende botten en karkas tot hij mooie volle smaak heeft. Giet het daarna door een zeef.

  4. Kook de bami en hou dit apart. Snij de prei en selderij ragfijn en hou dit apart. Snij de peterselie ook fijn. Pel de eieren en deel ze door vieren.

  5. Doe alle ingrediënten vlak voor het opdienen in de pan. Verwarm het goed en werk af met sambal en ketjap en een gefruit uitje.

    Tip: je kunt ook nog gehaktballetjes in de soep doen.
    En drink er een Vlielands biertje bij!
     

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.