Opwarmen met bamisoep
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1hele kip
-
1prei
-
1pakje bami
-
•sambal
-
3 dlketjap manis
-
•lente ui
-
4gekookte eieren
-
1 bosbladselderij
-
100 gtaugé
-
1 bosjepeterselie
-
50 ggefruite uitjes
-
1ui
-
1 teenknoflook
-
•een beetje kurkuma
-
•zwarte peper
-
Trek van de kip, de ui en knoflook met wat zout en kurkuma een bouillon.
-
Snijdt de kip in stukken en pluk al het kippenvlees van het bot en hou dit apart.
-
Kook de bouillon verder door met 1 eetlepel ketjap en laat trekken met de resterende botten en karkas tot hij mooie volle smaak heeft. Giet het daarna door een zeef.
-
Kook de bami en hou dit apart. Snij de prei en selderij ragfijn en hou dit apart. Snij de peterselie ook fijn. Pel de eieren en deel ze door vieren.
-
Doe alle ingrediënten vlak voor het opdienen in de pan. Verwarm het goed en werk af met sambal en ketjap en een gefruit uitje.
Tip: je kunt ook nog gehaktballetjes in de soep doen.
En drink er een Vlielands biertje bij!
- Eet smakelijk!