Orzo met kip

Orzo met kip (153)
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
77 personen

Chef-kok Sharon de Mirana kookt met orzo, een gedroogde pastasoort. De vorm en grootte is vergelijkbaar met een rijstkorrel. Orzo kan je gebruiken in soep, als deel van een salade of pilav, of gebakken in een braadpan. Het wordt ook wel gebruikt als substituut voor risotto. Sharon doet er kip bij, gemarineerd in knoflook/citroen en tijm met perzik, basilicum en cashewnoten. Dek maar gauw de tafel.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 200 g
    orzo
  • 300 g
    kippendijen
  • 1
    rode paprika
  • 1
    prei
  • 1
    bosje basilicum
  • 4
    teentjes knoflook
  • 1/2
    bosje verse oregano
  • 200 g
    diverse cherrytomaatjes
  • 0,5 dl
    olijfolie
  • 2
    citroenen
  • 4
    takjes verse tijm
  • 5 dl
    water
  • 100 g
    gezouten cashewnoten
  • peper/zout
  1. 1

    Begin met het marineren van de kip. (Het liefst 1 dag van tevoren.) ​Snij de kippendijen in blokjes van ongeveer 1 cm, hak de knoflook fijn en rasp de schil van de 2 citroenen. Meng de knoflook door de kippendijen samen met de olijfolie, de rasp en het sap van de 2 citroenen, tijm, oregano en wat peper en zout naar smaak. Laat de kip afgedekt in de koelkast marineren.

  2. 2

    Snij de paprika in blokjes en de prei in halve ringen.

  3. 3

    Neem een diepe pan (bijvoorbeeld een hapjespan) en bak de gemarineerde kippendijen goudbruin. Als de kip gaar is, schep je deze uit de pan. 

  4. 4

    Bak in het overgebleven vet de paprika en de prei ongeveer 1 min.. Voeg dan de orzo toe en roerbak het kort mee. 

  5. 5

    Blus het geheel af met water en voeg het bouillonblokje eraan toe. Kook het tot de pasta gaar is, ongeveer 15 minuten. (Blijf goed roeren anders plakt het vast aan de bodem van de pan.) ​

  6. 6

    Als de pasta gaar is, voeg je de gebakken kip toe en bak je het samen nog 5 min af.

  7. 7

    Verwarm de oven voor op 200 graden, halveer de cherrytomaatjes en bak deze 5 min af met wat zout en olijfolie in de voorverwarmde oven. 

  8. 8

    Maak het gerecht af door de gegratineerde cherrytomaatjes en cashewnoten eraan toe te voegen.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!