3 minuten

Orzo met gebakken zeewolf, cherrytomaatjes en kruidensalsa

Orzo: het is geen rijst, maar pasta! Onze chef Ramon maakt er een gerecht van met een mediterraans tintje. Met gebakken zeewolf, cherrytomaatjes en kruidensalsa. Dat is nog eens lekker luxe tafelen!

Gerecht Vis
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • voor de vis
    400 g
    zeewolffilet
  • 1 el
    boter
  • voor de saus
    350 g
    orzo
  • 1
    ui
  • 2
    tenen knoflook
  • 1/2
    glas witte wijn
  • 500 g
    cherrytomaatjes (2 bakjes)
  • 1
    rode peper
  • 1/2
    bos basilicum
  • zout
  • peper
  • voor het slaatje
    1
    venkel
  • olie
  • zout
  • peper
  1. Snijd de ui en knoflook en zet deze aan in een hoge pan met olijfolie. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en snijd de peper in stukjes. Voeg deze bij de ui en knoflook. Blus af met de witte wijn. Breng het geheel aan de kook en op smaak met zout en peper. Voeg de orzo toe aan de saus. Roer goed door. Doe de deksel op de pan en laat de saus zo 8 a 10 minuten zachtjes koken. De orzo gaart zo in de saus.

  2. Rasp de citroen op de vis en strooi hier wat peper overheen. Bak de vis in een koekenpan met boter. Bak de vis goudbruin en draai deze om. Zorg ervoor dat je de bakvet over de vis blijft scheppen, zodat deze niet uitdroogt. Dit heet arroseren!

  3. Snijd de basilicum en voeg toe als de orzo gaar is. Voor het slaatje snij je de venkel flinterdun en maak deze aan met een beetje olie, zout en peper. Serveer eerst een schep orzo in een kommetje en leg hier de vis bovenop. Werk het geheel af met het slaatje van venkel.

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.