Orzo met gebakken zeewolf, cherrytomaatjes en kruidensalsa
Orzo: het is geen rijst, maar pasta! Onze chef Ramon maakt er een gerecht van met een mediterraans tintje. Met gebakken zeewolf, cherrytomaatjes en kruidensalsa. Dat is nog eens lekker luxe tafelen!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
voor de vis400 gzeewolffilet
-
1 elboter
-
voor de saus350 gorzo
-
1ui
-
2tenen knoflook
-
1/2glas witte wijn
-
500 gcherrytomaatjes (2 bakjes)
-
1rode peper
-
1/2bos basilicum
-
•zout
-
•peper
-
voor het slaatje1venkel
-
•olie
-
•zout
-
•peper
-
Snijd de ui en knoflook en zet deze aan in een hoge pan met olijfolie. Snijd de cherrytomaatjes door de helft en snijd de peper in stukjes. Voeg deze bij de ui en knoflook. Blus af met de witte wijn. Breng het geheel aan de kook en op smaak met zout en peper. Voeg de orzo toe aan de saus. Roer goed door. Doe de deksel op de pan en laat de saus zo 8 a 10 minuten zachtjes koken. De orzo gaart zo in de saus.
-
Rasp de citroen op de vis en strooi hier wat peper overheen. Bak de vis in een koekenpan met boter. Bak de vis goudbruin en draai deze om. Zorg ervoor dat je de bakvet over de vis blijft scheppen, zodat deze niet uitdroogt. Dit heet arroseren!
-
Snijd de basilicum en voeg toe als de orzo gaar is. Voor het slaatje snij je de venkel flinterdun en maak deze aan met een beetje olie, zout en peper. Serveer eerst een schep orzo in een kommetje en leg hier de vis bovenop. Werk het geheel af met het slaatje van venkel.
- Eet smakelijk!