Pad Thai
Pad thai is een roerbakgerecht met noedels, een van de bekendste gerechten uit Thailand. Chef-kok Sharon de Miranda maakt deze snelle maaltijd met kip en gamba's.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
200 gkippendijen
-
200 ggamba's
-
100 gtaugé
-
2teentjes knoflook
-
1 elbruine bastardsuiker
-
1tomaat
-
20 ggember
-
1sereh stengel
-
1Spaanse peper
-
3eieren
-
150 gsugarsnaps
-
4 elsojasaus
-
3 elvissaus
-
1bosje lente ui
-
200 grijstnoedels
-
2limoenen
-
100 gpinda's
-
•bosje platte peterselie
-
•olie
-
•peper, zout
-
Snij de kippendijen in reepjes en marineer deze met de sojasaus, vissaus, basterdsuiker, knoflook en de gember. Laat het 20 minuten even marineren in de ijskast.
-
Maak de gamba’s schoon door de kop en darmkanalen te verwijderen.
-
Verhit een wok met een scheutje olie en bak de gemarineerde kippendijen goudbruin. Voeg de sereh en de gamba’s er aan toe en roerbak dit ongeveer 1 minuutje mee.
-
Doe de sugarsnaps er bij samen met de gesneden tomaat en het Spaanse pepertje en bak dit in zijn geheel nog ongeveer 3 minuten.
-
Bereid de rijstnoedels volgens de verpakking. Als de rijstnoedels klaar zijn giet je ze af en roerbak je deze ongeveer 1 minuut mee met de overige ingrediënten in de wok.
-
Knijp het vocht van 1 limoen boven de wok uit en verwijder de wok van het vuur.
-
Stamp met een vijzel de pinda’s klein. Maak van de eieren roerei in een koekenpan en breng deze op smaak met wat peper en zout.
-
Snij de lente ui in kleine ringen en hak de peterselie fijn. Was de taugé en snij de limoen in partjes.
-
Serveer de Pad Thai uit met wat roerei, taugé, de gehakte peterselie en een partje limoen.
- Eet smakelijk!