Paddenstoelen met knolselderijpuree en bloemkoolroosjes

Heb jij wel eens plantaardige roomboter geproefd? Onze chef-kok Sharon de Miranda bakt paddenstoelen met dragon, kleurrijke bloemkoolroosjes met een snuf kurkuma en een romige knolselderijpuree. Een spannend plantaardig voorgerechtje dus: aan tafel!

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Voorgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 4
    king boleet paddestoelen
  • 1
    bosje dragon
  • 300 g
    bloemkool
  • 1 cm
    gember
  • 1 tl
    kurkuma
  • 400 g
    knolselderij
  • snufje zout
  • 1
    limoen
  • 100 g
    plantaardige roomboter
  1. Maak de knolselderij schoon snijd in kleine stukken. Kook het in ongeveer 15 min gaar. Staafmixer dit met 1 el plantaardige roomboter en wat geraspte gember tot een egale puree. 

  2. Snijd dan nu de paddestoelen in de lengte op ongeveer 1 cm dik. Smelt in een koekenpan 1 el plantaardige roomboter samen met wat takjes dragon. Bak de paddenstoelen goudbruin, ongeveer 2 tot 3 min aan beide kanten. Haal de dragon met een lepel uit de pan en leg de paddenstoelen apart.

  3. Dan de bloemkool: snijd die in roosjes en bak dit in de warme koekenpan waar nog boter in zit. Voeg wat kurkuma toe en bak in ongeveer 2 minuten beetgaar. Blus af met het sap van de limoen.

  4. Bouw het gerecht op: begin met de puree en strijk dat op het bord, leg daar de bloenkoolroosjes op en dan de paddenstoelen. Tenslotte nog wat vers gesneden dragon en je bent klaar!

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda