Paddenstoelen met knolselderijpuree en bloemkoolroosjes
Heb jij wel eens plantaardige roomboter geproefd? Onze chef-kok Sharon de Miranda bakt paddenstoelen met dragon, kleurrijke bloemkoolroosjes met een snuf kurkuma en een romige knolselderijpuree. Een spannend plantaardig voorgerechtje dus: aan tafel!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
4king boleet paddestoelen
-
1bosje dragon
-
300 gbloemkool
-
1 cmgember
-
1 tlkurkuma
-
400 gknolselderij
-
•snufje zout
-
1limoen
-
100 gplantaardige roomboter
-
Maak de knolselderij schoon snijd in kleine stukken. Kook het in ongeveer 15 min gaar. Staafmixer dit met 1 el plantaardige roomboter en wat geraspte gember tot een egale puree.
-
Snijd dan nu de paddestoelen in de lengte op ongeveer 1 cm dik. Smelt in een koekenpan 1 el plantaardige roomboter samen met wat takjes dragon. Bak de paddenstoelen goudbruin, ongeveer 2 tot 3 min aan beide kanten. Haal de dragon met een lepel uit de pan en leg de paddenstoelen apart.
-
Dan de bloemkool: snijd die in roosjes en bak dit in de warme koekenpan waar nog boter in zit. Voeg wat kurkuma toe en bak in ongeveer 2 minuten beetgaar. Blus af met het sap van de limoen.
-
Bouw het gerecht op: begin met de puree en strijk dat op het bord, leg daar de bloenkoolroosjes op en dan de paddenstoelen. Tenslotte nog wat vers gesneden dragon en je bent klaar!
- Eet smakelijk!