Paddestoelen ragout met verse kruiden, getoast brood en een spiegel ei

chef-kok
Ramon Brugman
Toast met paddestoelenragout en een spiegelei
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
60 minuten
Menu
Voor- en bijgerecht
Gemiddelde waardering
17 personen
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Paddestoelen
    1
    ui
  • 1 teen
    knoflook
  • 1 kg
    verschillende soorten paddestoelen
  • 1 el
    boter
  • zout en peper
  • Roux
    100 g
    boter
  • 120 g
    bloem
  • 500 ml
    slagroom
  • 1/2 glas
    witte wijn
  • 1 bosje
    dragon
  • 1/2 bosje
    peterselie
  • zout en peper
  • Liaison
    2
    eidooiers
  • 50 ml
    room
  • Toast
    4 snedes
    brood
  • Spiegeleieren
    4
    eieren

Bereiding

  1. 1

    Snij de ui en knoflook en zet aan in een klont boter. Maak de paddestoelen schoon en snij ze in stukken. Bak de paddestoelen goed aan en breng op smaak met zout en peper.

  2. 2

    Dan gaan we verder met de roux. Smelt de boter. Voeg de bloem toe en bak even goed aan zodat de bloem gaar is. Voeg de witte wijn toe samen met de helft van de room. Roer goed door elkaar en als het dik wordt voeg je de rest van de room toe. Roer goed door elkaar en breng kort aan de kook. Voeg de gebakken paddestoelen toe. Hak de kruiden en vroeg die toe. Breng op smaak met zout en peper. Haal de ragout van het vuur.

  3. 3

    Voor de liaison meng je de dooier met de room. Roer dit als laatste door de ragout heen. Dit geeft een beetje binding. Hierdoor is de ragout helemaal af.

  4. 4

    Rooster de plakken brood kort op het vuur. Bak van de eitjes spiegel eitjes. Leg op een bord een plak van het geroosterde brood, een flinke schep ragout en maak 'm af met het spiegelei en wat verse kruiden. 

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!