7 minuten

Pappardelle bolognese originale

Chef-kok Ramon Brugman droomt van de Toscaanse heuvels. Want zoals een echte Italiaan, gaat hij aan de slag met zijn pastamachine. Hij maakt vandaag de klassieker bolognese originale met zelfgemaakte pappardelle.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Pappardelle
    400 g
    Pasta bloem
  • 2
    Eieren
  • 2
    Eidooiers
  • 1 tl
    Zout
  • Scheutje olijfolie
  • Saus
    125 g
    Pancetta
  • 1
    Ui
  • 200 g
    Runderstooflappen (bij gebrek aan gehaktmolen koop je rundergehakt)
  • 200 g
    Kalfsstooflappen (bij gebrek aan gehaktmolen koop je kalfsgehakt)
  • 150 ml
    Witte wijn
  • 2 Blikken
    Tomaten (heel)
  • 300 ml
    Runderbouillon
  • 1/2
    Glas volle melk
  • 2
    Stengels bleekselderij
  • 1
    Winterpeen
  • 1
    Stuk verse Parmezaanse kaas
  • Zout
  • Peper
  • Olijfolie
  • Benodigdheden
    Plasticfolie
  • Gehaktmolen
  • Pastamachine
  1. Begin met het pastadeeg. Doe alle ingrediënten bij elkaar en kneed tot een glad en soepel deeg. Pak het deeg in met plasticfolie en laat het een uur rusten.

  2. Haal het vlees door de grove plaat of meng het runder- en kalfsgehakt.

  3. Snij de ui, selderij en peen in kleine blokjes. Doe een scheut olijfolie in een pan en bak dit allemaal aan. Voeg het vlees toe en bak tot het gaar is.

  4. Voeg de witte wijn aan de saus toe en knijp met je handen de tomaten uit het blikje fijn. Voeg deze ook toe samen met de runderbouillon. Maak het op smaak met wat peper en zout en doe de deksel op de pan. Laat dit een uur zachtjes pruttelen.

  5. Na een uur pruttelen haal je de deksel van de pan en voeg de melk toe. Laat de saus inkoken tot mooie saus dikte.

  6. Verdeel het pastadeeg in vier stukken en rol het uit in de pasta machine. Doe dit beetje bij beetje tot je op standje 4 komt. Snij de plakken vervolgens in stroken van ongeveer 30 cm. Vouw deze drie keer dubbel met veel bloem er tussen. Snij nu met een scherp mes er dunne banen van. Dit kun je zelf bepalen hoe breed je het wilt. Breng een pan water aan de kook en kook de pasta in 1 a 2 munten gaar.

  7. Giet de pasta af, voeg de pasta bij de pan met saus en hussel het even goed door elkaar.

  8. Leg wat pasta met saus in een diep bord en rasp er een flinke hoeveelheid verse Parmezaanse kaas overheen.

  9. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.