Paprikachips | Lekkere track

Paprikachips met pittige dip

Het is de Week van de Pleegzorg! Aangezien Gijs zelf twee (pleeg)kinderen heeft maken Ramon Brugman en Gijs Staverman hun favoriete snack voor ze: paprika chips! 

Recept

Ingrediënten

  • Voor de paprikachips
    2 tl
    gerookte paprika poeder
  • 2 tot 4 aardappelen
  • 1 tl
    uienpoeder
  • 1
    mes punt knoflookpoeder
  • 1
    mespunt cayennepeper
  • 1/2
    tl selderijzout
  • 1
    fles pindaolie
  • zout
  • Voor de pittige dip
    2 el
    chilisaus
  • 2 el
    currysaus
  • 1 el
    sriracha saus
  • 1
    kleine rode ui
  • 1
    takje peterselie
  1. Schil en snijd de aardappel in dunne plakjes, spoel ze in ruim koud water tot het water helder is. Giet ze af en dep ze droog. 

  2. Verhit de pindaolie tot 150 graden. Laat een klein handje van de aardappel plakjes zakken in de olie en roer voorzichtig dat de plakjes los van elkaar liggen. Blijf bakken tot deze uit gebruind zijn. Roer af en toe om. 

  3. Als de chips volledig uitgebreid is haal je ze uit de olie. Leg ze op een stuk keukenpapier en spreid ze uit. Breng op smaak met wat zout of andere smaak stoffen en laat volledig afkoelen. 

  4. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.