
Paprikachips met pittige dip
Het is de Week van de Pleegzorg! Aangezien Gijs zelf twee (pleeg)kinderen heeft maken Ramon Brugman en Gijs Staverman hun favoriete snack voor ze: paprika chips!
Recept
Ingrediënten
-
Voor de paprikachips2 tlgerookte paprika poeder
-
•2 tot 4 aardappelen
-
1 tluienpoeder
-
1mes punt knoflookpoeder
-
1mespunt cayennepeper
-
1/2tl selderijzout
-
1fles pindaolie
-
•zout
-
Voor de pittige dip2 elchilisaus
-
2 elcurrysaus
-
1 elsriracha saus
-
1kleine rode ui
-
1takje peterselie
-
Schil en snijd de aardappel in dunne plakjes, spoel ze in ruim koud water tot het water helder is. Giet ze af en dep ze droog.
-
Verhit de pindaolie tot 150 graden. Laat een klein handje van de aardappel plakjes zakken in de olie en roer voorzichtig dat de plakjes los van elkaar liggen. Blijf bakken tot deze uit gebruind zijn. Roer af en toe om.
-
Als de chips volledig uitgebreid is haal je ze uit de olie. Leg ze op een stuk keukenpapier en spreid ze uit. Breng op smaak met wat zout of andere smaak stoffen en laat volledig afkoelen.
- Eet smakelijk!
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.