7 minuten

Pasta met groenten en kabeljauw uit de oven

Sharon de Miranda maakt een ovenschotel met vergeten groenten en kabeljauwfilet. Erbij een verse pasta en roomboter-saliesaus.
Gerecht Vis
Bereidingstijd 45 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 200 g
    verse pasta
  • 2
    aardappels
  • 2 a 3
    aardperen
  • 1
    pastinaak
  • 1
    koolrabi
  • 2
    zoete aardappels
  • 1
    knolraap
  • 5
    gekleurde wortels
  • 1
    ui
  • 1
    bol knoflook
  • 2
    takken rozemarijn
  • 2
    takken tijm
  • koolzaadolie
  • 2 el
    balsamico azijn
  • 400 g
    kabeljauwfilet
  • zout en peper naar smaak
  • Voor de roomboter-saliesaus
    250 g
    roomboter
  • 3
    blaadjes salie
  • 4 el
    witte wijn
  • Topping
    verse basilicum
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij alle groenten in gelijke stukken en leg op een bakplaat. Voeg de kruiden en de gehalveerde knoflookbol met schil toe. Giet koolzaadolie over het geheel en voeg als laatst balsamicoazijn, zout en peper toe. Rooster de groenten 30 minuten.

  2. Haal de groenten uit de oven en schep goed door elkaar. Leg de kabeljauwfilets op de groenten en bak het samen nog 15 min af.

  3. Zet water op voor de pasta, maar maak eerst de botersaus. Smelt de boter en leg de salie op de boter. Als de boter is gesmolten voeg je de witte wijn toe. Zorg dat het vuur niet te hoog staat. 

  4. Kook de pasta zoals op de verpakking. Als de pasta gaar is voeg je de botersaus toe aan de pasta.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.