Recept: Pasta met kaviaar

10 maart 2016
Waardeer: 
(Totaal: 1 stem)
Stilstaand beeld van Pasta met kaviaar
Alain bezoekt in Limburg een pastamaker die pasta maakt met heel veel passie. Met de pasta maakt Alain een mooi gerecht.
4 personen

Ingrediënten voor Pasta met kaviaar

  • 230 gr verse pasta
  • 150 gr crème fraîche
  • 2 kleine sjalotten
  • 1 eetlepel fijn gehakte bieslook
  • 1 citroen (rasp van een halve citroen)
  • 20 gr kaviaar van een zalmforel (reken ongeveer 5 gram pp)
  • 20 gr kaviaar van haring (reken ongeveer 5 gram pp)

 

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

Aan de slag

  1. 1

    Kook de verse pasta in een pan met ruim water en een klein beetje zout. Zodra de pasta gaar is giet je deze af maar bewaar 2 eetlepels kookvocht. Doe dit kookvocht in een pannetje samen met de Crème fraîche en laat dit inkoken tot een saus.

  2. 2

    Snipper ondertussen de sjalotjes en hak de bieslook fijn.
     

  3. 3

    Roer de saus van crème fraîche door de pasta. Doe de kaviaar van zalmforel en de kaviaar van haring bij de pasta en schep het goed door de pasta.

  4. 4

    Verdeel de pasta over de borden en strooi daar bovenop wat van de gesnipperde sjalotjes (rauw), de bieslook en rasp van de citroen.
     

  5. 5

    Maak af met nog wat peper uit de pepermolen en eet smakelijk!

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter