Pasta met salade en vegan kaas

culinair schrijver
Nadia Zerouali
Pasta (68)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Taarten en lekkernijen
Gemiddelde waardering
12 personen

Culinair schrijver Nadia Zerouali ontmoet Charlotte in Schiedam. Charlotte wordt gedreven door de wens om bij te dragen aan het welzijn van mens, dier en milieu. En die wens zet ze om in daden: ze maakt puur biologisch en plantaardig eten, waaronder kaas. Jawel: vegan kaas. Op basis van planten dus. Dat wil Nadia wel eens proeven.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Voor de pasta cacio pepe
    400 g
    pasta (bijv. linguine)
  • peper & zout
  • frisgroene olijfolie
  • 100 g
    (vegan) Parmezaan
  • 200 g
    gemengde kerstomaatjes
  • Voor de salade
    2
    sinaasappels
  • 1
    venkel
  • 1
    citroen
  • 75 g
    ongepitte olijven
  • peper en zout
  • frisgroene olijfolie
  • 100 g
    (vegan) brie
  • Voor de geslonken snijbiet
    600 g
    snijbiet
  • 4
    teentjes knoflook
  • milde olijfolie
  • peper en zout
  • 75 g
    (vegan) Roquefort
  1. 1

    Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim gezouten kokend water beetgaar.

  2. 2

    Giet af en breng op smaak met flink wat versgemalen peper, zout en een royale scheut olijfolie.

  3. 3

     Bestrooi met de kaas en serveer direct. 

  4. 4

    Voor de salade: 

  5. 5

    Maak de tomaatjes schoon en snijd klein.

  6. 6

    Schil de sinaasappels en snijd de partjes uit.

  7. 7

    Maak de venkel schoon en snijd in dunne plakjes.

  8. 8

    Pluk het groen. Halveer de citroen.

  9. 9

    Meng de tomaatjes met de sinaasappels, venkel, olijven en breng op smaak met citroensap, peper en zout en olijfolie.

  10. 10

    Verdeel over een grote schaal en verdeel de kaas erover.

  11. 11

    Voor de geslonken snijbiet: 

  12. 12

    Maak de snijbiet schoon en snijd in kleine stukjes.

  13. 13

    Pel en snijd de knoflook in plakjes.

  14. 14

    Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak hierin de knoflook lichtbruin.

  15. 15

    Voeg de snijbiet toe en laat met de deksel half op de pan in ca. 10 min slinken.

  16. 16

    Verdeel over een schaal en maak af met wat kaas.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!