Recept: Pasta met salade en vegan kaas

5 april 2018
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Pasta met salade en vegan kaas

Culinair schrijver Nadia Zerouali ontmoet Charlotte in Schiedam. Charlotte wordt gedreven door de wens om bij te dragen aan het welzijn van mens, dier en milieu. En die wens zet ze om in daden: ze maakt puur biologisch en plantaardig eten, waaronder kaas. Jawel: vegan kaas. Op basis van planten dus. Dat wil Nadia wel eens proeven.

4 personen

Ingrediënten voor Pasta met salade en vegan kaas

Voor de pasta cacio pepe: 

  • 400 g pasta (bijv linguine)
  • peper & zout
  • Frisgroene olijfolie 
  • 100 g (vegan) Parmezaan 



Voor de salade: 

  • 200 g gemengde kerstomaatjes 
  • 2 sinaasappels
  • 1 venkel
  • 1 citroen
  • 75 g ontpitte olijven
  • peper en zout
  • frisgroene olijfolie
  • 100 g (vegan) brie 

     

*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving 

Voor de geslonken snijbiet: 

  • 600 g snijbiet
  • 4 teentjes knoflook 
  • milde olijfolie
  • peper en zout 
  • 75 g (vegan) Roquefort 





 

Aan de slag

  1. 1

    Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking in ruim gezouten kokend water beetgaar.

  2. 2

    Giet af en breng op smaak met flink wat versgemalen peper, zout en een royale scheut olijfolie.

  3. 3

     Bestrooi met de kaas en serveer direct. 

  4. 4

    Voor de salade: 

  5. 5

    Maak de tomaatjes schoon en snijd klein.

  6. 6

    Schil de sinaasappels en snijd de partjes uit.

  7. 7

    Maak de venkel schoon en snijd in dunne plakjes.

  8. 8

    Pluk het groen. Halveer de citroen.

  9. 9

    Meng de tomaatjes met de sinaasappels, venkel, olijven en breng op smaak met citroensap, peper en zout en olijfolie.

  10. 10

    Verdeel over een grote schaal en verdeel de kaas erover.

  11. 11

    Voor de geslonken snijbiet: 

  12. 12

    Maak de snijbiet schoon en snijd in kleine stukjes.

  13. 13

    Pel en snijd de knoflook in plakjes.

  14. 14

    Verhit een flinke scheut olie in de pan en bak hierin de knoflook lichtbruin.

  15. 15

    Voeg de snijbiet toe en laat met de deksel half op de pan in ca. 10 min slinken.

  16. 16

    Verdeel over een schaal en maak af met wat kaas.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter