Pasta ovenschotel met drie soorten kaas en avocado
Deze pasta penne met gorgonzola, mozzarella en geraspte kaas van chef-kok Sharon de Miranda heb je zo gemaakt! Een lekker fris bijgerecht is de avocado-dip met limoen en granaatappelpitjes.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Voor de ovenschotel:500 gpasta penne
-
100 gpitloze groene olijven
-
2tomaten
-
2 eltomatenpuree
-
1Spaanse peper
-
1komkommer
-
1prei
-
100 ggeraspte wortels
-
100 ggeraspte kaas
-
100 ggorgonzola
-
50 ggeraspte mozzarella
-
•olie
-
Voor de avocadosaus:2avocado’s
-
1bosje koriander
-
1limoen
-
1 tlcayennepeper
-
2 dlkokosmelk
-
50 ggranaatappelpitjes
-
•zout
-
Verwarm de oven voor op 180 graden en kook de pasta volgens het etiket gaar.
-
Snijd de tomaten in partjes en de prei in ringen. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit hierin de preiringen. Voeg de tomaten toe en bak deze mee totdat ze geslonken zijn.
-
Verwijder de zaadlijst van de komkommer en snijd deze in reepjes van ongeveer een halve cm dik en 4 cm lang. Roer de komkommer door het prei-mengsel. Roer de tomatenpuree erdoor en bak het ongeveer 2 minuten.
-
Snijd de peper in dunne ringen en meng dit erdoor, samen met de geraspte wortel, olijven, geraspte kaas en de gorgonzola.
-
Vet een ruime ovenschaal in en doe het mengsel in de ovenschaal. Verspreid de geraspte mozzarella erop en bak de ovenschotel in 20 minuten af.
-
Ga verder met het maken van de avocado-dip. Ontdoe de avocado’s van pit en verwijder de schil. Plaats het vruchtvlees van de avocado’s in een maatbeker samen met het sap van de limoen, de bladeren van de koriander, cayennepeper, een beetje zout en kokosmelk.
-
Pureer dit met een staafmixer of in een keukenmachine tot een egale, romige saus. Plaats de saus in een kom en maak het af met de granaatappelpitjes.
- Eet smakelijk!