7 minuten

Gnocchi ovenschotel

Het is geen lasagne maar gaat wel in de oven en is heel Italiaans: gnocchi. Sharon maakt een vegetarische ovenschotel met deze Noord-Italiaanse aardappeldeegballetjes. Er gaat ook bloemkool, gorgonzola en mozzarella in, dus het is een feest voor echte kaasliefhebbers.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 400 g
    gnochhi
  • 400 g
    bloemkool
  • 10
    tomaten
  • 1
    prei
  • 200 g
    gorgonzola
  • 200 g
    geraspte mozzarella
  • 2
    teentjes knoflook
  • 1
    bosje basilicum
  • 1 el
    (zelfgemaakte) groentebouillonpoeder
  • 1
    groene appel
  • 100 g
    rucola
  • 1
    limoen
  • olijfolie
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de tomaten in blokjes en bak deze in een steelpannetje met een scheutje olijfolie. Hak het teentje knoflook fijn en bak deze mee met de tomaten. Bak dit ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur. 

  2. Snij de basilicum fijn en voeg deze toe aan de tomatensaus, samen met de (zelfgemaakte) groentebouillonpoeder. Laat dit nog ongeveer 2 minuten opstaan op laag vuur. Pureer het met een staafmixer tot een egale saus. 

  3. Bak in een koekenpan met een scheutje olie op middelhoog vuur de gnocchi goudbruin. Snij ondertussen de bloemkool in kleine roosjes, de prei in ringen. Bak de bloemkool 2 min mee met de gnocchi en de prei 1 minuutje mee.

  4. Pak een ovenschaal en verspreid hierin de gnocchi. Snij de gorgonzola in stukken en verdeel deze over de gnocchi. Schenk de tomatensaus erover heen en strooi de geraspte kaas erover. Bak het 15 min af in de voorverwarmde oven. 

  5. Maak de ovenschotel af met een frisse salade van rucola en groene appel.

  6. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.