Pasta vongole en koffieganache
Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle pasta vongole en hij maakt er een heerlijk dessert bij: een koffieganache.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Vongole1 kgvongole
-
320 grgedroogde spaghetti
-
20mini tomaatjes
-
1/4bos peterselie
-
3teentjes knoflook
-
1/2glas witte wijn
-
•olijfolie
-
•peper en zout
-
Koffie ganache400 mlslagroom
-
400 grpure chocolade
-
20koffieboontjes
-
•chocolade schaafsel
-
Breng een pan water aan de kook.
-
Spoel de vongole tot er helder water overblijft. Sorteer de vongole. Haal de openstaande en kapotte schelpen eruit.
-
Snij de knoflook en de tomaatjes. Hak de peterselie.
-
Doe een scheut olijfolie in de pan. Bak de knoflook samen met de tomaatjes tot een lichte saus. Voeg de vongole toe en de witte wijn.
-
Schud de pan om tot alle vongole open staan. Haal de schelpen die niet open gaan er tussenuit.
-
Giet de pasta af en voeg deze bij de saus. Doe de peterselie erbij en breng op smaak met peper. Tip: Kijk uit met zout want het vocht uit de schelpjes is al zout.
-
Begin aan het dessert. Hak de chocolade in kleine stukjes.
-
Breng de room aan de kook samen met de koffieboontjes. Als het kookt laat je de koffieboontjes even in de hete vloeistof trekken zodat deze goed hun smaak afgeven.
-
Zeef de koffieboontjes eruit en voeg de chocolade toe aan de room (zonder de koffieboontjes).
-
Roer het geheel helemaal glad en giet het in de kopjes. Zet de kopjes in de koelkast om af te koelen
-
Maak het af met een paar krulletjes chocoladeschaafsel.
- Eet smakelijk!