Recept: Pasta vongole en koffieganache

7 december 2016
Waardeer: 
(Totaal: 2 stemmen)
Stilstaand beeld van Pasta vongole en koffieganache

Chef-kok Ramon Brugman maakt een snelle pasta vongole en hij maakt er een heerlijk dessert bij: een koffieganache.

4 personen

Ingrediënten voor Pasta vongole en koffieganache

Vongole

  • 1 kg vongole
  • 320 g gedroogde spaghetti
  • 20 mini tomaatjes
  • ¼ bos peterselie
  •  3 tenen knoflook
  • ½ glas witte wijn
  • olijfolie
  • zout/ peper

Koffie ganache

  • 400 ml slagroom
  • 400 g pure chocolade
  • 20 koffieboontjes (ECHTE, geen chocolade)
  • beetje schaafsel van chocolade

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Breng een pan water aan de kook. 
     

  2. 2

    Spoel de vongole tot er helder water overblijft. Sorteer de vongole. Haal de openstaande en kapotte schelpen eruit. 

  3. 3

    Snij de knoflook en de tomaatjes. Hak de peterselie. 

  4. 4

    Doe een scheut olijfolie in de pan. Bak de knoflook samen met de tomaatjes tot een lichte saus. Voeg de vongole toe en de witte wijn.

  5. 5

    Schud de pan om tot alle vongole open staan. Haal de schelpen die niet open gaan er tussenuit.

  6. 6

    Giet de pasta af en voeg deze bij de saus. Doe de peterselie erbij en breng op smaak met peper. Tip: Kijk uit met zout want het vocht uit de schelpjes is al zout.

     

  7. 7

    Begin aan het dessert. Hak de chocolade in kleine stukjes. 

  8. 8

    Breng de room aan de kook samen met de koffieboontjes. Als het kookt laat je de koffieboontjes even in de hete vloeistof trekken zodat deze goed hun smaak afgeven. 

  9. 9

    Zeef de koffieboontjes eruit en voeg de chocolade toe aan de room (zonder de koffieboontjes).

  10. 10

    Roer het geheel helemaal glad en giet het in de kopjes. Zet de kopjes in de koelkast om af te koelen

  11. 11

    Maak het af met een paar krulletjes chocoladeschaafsel.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter