Pasteitjes met pittig rundvlees
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Deeg500 gbloem
-
2 elolie
-
1ei
-
20 gsuiker
-
2 gzout
-
7 gbakpoeder
-
200 mlkoud water
-
Vulling350 grundergehakt
-
2uien
-
2 tenenknoflook
-
1winterpeen
-
2 stengelsbleekselderij + blad
-
2 elketjap zoet
-
2 elketjap zout
-
1 tlkerriepoeder
-
1 tlsambal
-
1 elsuiker
-
•zout en peper
-
salade1komkommer
-
1rode ui
-
70 mlazijn
-
70 gsuiker
-
70 mlwater
-
pittige saus2limoenen
-
2 elsuiker
-
1 tlharissa
-
1 tlmaïzena
-
•scheutje water
-
1 flesarachideolie om te frituren
-
benodigdheden•steker
-
•frituurpan
-
Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed het kort door tot een glad en soepel deeg. Dek het af met plastic folie en laat het een uur rusten in de koelkast.
-
Voor de vulling snipper je de ui en knoflook en fruit dit aan in een beetje olie. Voeg het gehakt eraan toe en rul het.
-
Schil en rasp de wortel en snij de bleekselderij en voeg dit bij het gehakt samen met de ketjap, kerrie, sambal en suiker. Bak tot het meeste vocht verdampt is en breng de vulling op smaak met wat zout. Laat het gehaktmengsel afkoelen.
-
Voor de salade schil je de de komkommer en snij er lange slierten van. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kaasschaaf of dunschiller. Snij de ui in dunne ringen en doe alles in een kom.
-
Meng de azijn met de suiker en het water en doe dat op de gesneden groenten. Laat dit een uur marineren.
-
Voor de pittige saus knijp je de limoenen uit in een pan. Zet dit op het vuur en voeg hier de suiker, de harissa en eventueel een halve rode peper aan toe. Meng de maïzena met een beetje water en zodra de saus kookt, voeg je het maïzenapapje bij de saus zodat deze wat dikker wordt. Als de saus de gewenste dikte heeft laat je het afkoelen.
-
Rol het deeg uit en steek er met een steker plakjes van. Doe in het midden een lepel van de vulling en bestrijk de randjes met wat water. Vouw de pasteitjes dicht en frituur ze.
- Eet smakelijk!