7 min

Pasteitjes met pittig rundvlees

Chef-kok Ramon Brugman gaat vlammen in de keuken met pasteitjes gevuld met pittig rundvlees een zoetzure salade en een pittige saus.
Gerecht Vlees
Bereidingstijd 90 minuten
Menu Voor- en bijgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Deeg
    500 g
    bloem
  • 2 el
    olie
  • 1
    ei
  • 20 g
    suiker
  • 2 g
    zout
  • 7 g
    bakpoeder
  • 200 ml
    koud water
  • Vulling
    350 g
    rundergehakt
  • 2
    uien
  • 2 tenen
    knoflook
  • 1
    winterpeen
  • 2 stengels
    bleekselderij + blad
  • 2 el
    ketjap zoet
  • 2 el
    ketjap zout
  • 1 tl
    kerriepoeder
  • 1 tl
    sambal
  • 1 el
    suiker
  • zout en peper
  • salade
    1
    komkommer
  • 1
    rode ui
  • 70 ml
    azijn
  • 70 g
    suiker
  • 70 ml
    water
  • pittige saus
    2
    limoenen
  • 2 el
    suiker
  • 1 tl
    harissa
  • 1 tl
    maïzena
  • scheutje water
  • 1 fles
    arachideolie om te frituren
  • benodigdheden
    steker
  • frituurpan
  1. Doe alle ingrediënten voor het deeg bij elkaar en kneed het kort door tot een glad en soepel deeg. Dek het af met plastic folie en laat het een uur rusten in de koelkast.

  2. Voor de vulling snipper je de ui en knoflook en fruit dit aan in een beetje olie. Voeg het gehakt eraan toe en rul het.

  3. Schil en rasp de wortel en snij de bleekselderij en voeg dit bij het gehakt samen met de ketjap, kerrie, sambal en suiker. Bak tot het meeste vocht verdampt is en breng de vulling op smaak met wat zout. Laat het gehaktmengsel afkoelen. 

  4. Voor de salade schil je de de komkommer en snij er lange slierten van. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een kaasschaaf of dunschiller. Snij de ui in dunne ringen en doe alles in een kom.

  5. Meng de azijn met de suiker en het water en doe dat op de gesneden groenten. Laat dit een uur marineren.

  6. Voor de pittige saus knijp je de limoenen uit in een pan. Zet dit op het vuur en voeg hier de suiker, de harissa en eventueel een halve rode peper aan toe. Meng de maïzena met een beetje water en zodra de saus kookt, voeg je het maïzenapapje bij de saus zodat deze wat dikker wordt. Als de saus de gewenste dikte heeft laat je het afkoelen. 

  7. Rol het deeg uit en steek er met een steker plakjes van. Doe in het midden een lepel van de vulling en bestrijk de randjes met wat water. Vouw de pasteitjes dicht en frituur ze.

  8. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.