Pastinaakfrietjes met kabeljauw en witte wijnsaus

pastinaak
7 min
Gerecht
Vis
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
160 personen
Sharon maakt pastinaakfrietjes met gebakken kabeljauw en wittewijnsaus. Geen betere manier om het oude jaar feestelijk af te sluiten.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 1 kg
    pastinaak
  • 3 teentjes
    knoflook
  • 1/2 el
    gerookte paprikapoeder
  • zeezout
  • olijfolie
  • 4
    kabeljauwfilets
  • 5 el
    maizena
  • sojasaus
  • 250 ml
    kookroom
  • 250 ml
    witte wijn
  • 50 g
    roomboter
  • 1
    foelie
  • 1
    laurierblaadje
  • witte peper en wat zout
  • 400 g
    snijbonen

Bereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak en snij deze in frietformaat. Verdeel de pastinaak over een met bakpapier beklede bakplaat. Hak de knoklook fijn. Besprenkel de pastinaakfrietjes met olijfolie en bestrooi met gerookte paprikapoeder, zeezout en de gehakte knoflook. Bak de pastinaakfrietjes 40 min af in de voorverwarmde oven. Tijdens het afbakken iedere 10 min de frietjes omscheppen.

  2. 2

    Verhit een neutraal laagje olie in een hapjespan. Haal de visfilets eerst door de sojasaus, vervolgens door de maïzena. Tik de overtallige maïzena eraf en laat het filetje in de pan met olie glijden. Bak de vis aan beide kanten 2 minuten goudbruin en krokant.

  3. 3

    Voor de saus kook je de witte wijn met het laurierblaadje en de foelie tot de helft in. Giet de kookroom erbij en kook het in tot de gewenste dikte. Voeg er eventueel nog wat witte peper en zout aan toe. Snij de snijbonen klein en blancheer deze in een ruime pan met water.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!