Pastinaakfrietjes met kabeljauw en witte wijnsaus
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kgpastinaak
-
3 teentjesknoflook
-
1/2 elgerookte paprikapoeder
-
•zeezout
-
•olijfolie
-
4kabeljauwfilets
-
5 elmaizena
-
•sojasaus
-
250 mlkookroom
-
250 mlwitte wijn
-
50 groomboter
-
1foelie
-
1laurierblaadje
-
•witte peper en wat zout
-
400 gsnijbonen
-
Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de pastinaak en snij deze in frietformaat. Verdeel de pastinaak over een met bakpapier beklede bakplaat. Hak de knoklook fijn. Besprenkel de pastinaakfrietjes met olijfolie en bestrooi met gerookte paprikapoeder, zeezout en de gehakte knoflook. Bak de pastinaakfrietjes 40 min af in de voorverwarmde oven. Tijdens het afbakken iedere 10 min de frietjes omscheppen.
-
Verhit een neutraal laagje olie in een hapjespan. Haal de visfilets eerst door de sojasaus, vervolgens door de maïzena. Tik de overtallige maïzena eraf en laat het filetje in de pan met olie glijden. Bak de vis aan beide kanten 2 minuten goudbruin en krokant.
-
Voor de saus kook je de witte wijn met het laurierblaadje en de foelie tot de helft in. Giet de kookroom erbij en kook het in tot de gewenste dikte. Voeg er eventueel nog wat witte peper en zout aan toe. Snij de snijbonen klein en blancheer deze in een ruime pan met water.
- Eet smakelijk!