Recept: Peer in cocotte

6 januari 2017
Waardeer: 
(Totaal: 0 stemmen)
Stilstaand beeld van Peer in cocotte
Alain Caron gaat in Amsterdam op bezoek bij een aantal gepassioneerde drankenmakers, die alcoholvrije borrels maken. Bij Leslie en Sjoerd proeft hij een biologische kweeperensiroop en bij de Friese Amsterdammer Ari Hoekstra komt daar spuitwater bij. Uit Hongaarse flessen, gevuld in een gerenoveerde 120 jaar oude machine. Passie voor water. Alain maakt hier een heerlijk gerechtje mee met peer.
4 personen

Ingrediënten voor Peer in cocotte

  • 4 plakken brioche brood
  • 2 peren
  • 60 gram boter
  • 12 blaadjes mint
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • een thee kopje sinaasappelsap
  • 120 gr crumble
  • ​poedersuiker
  • Fruitsiroop voor de drank met de spuitwater

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Verwarm de oven p 180 graden. 

  2. 2

    Smelt wat boter in een pan tot het ligt bruin kleurt. Verdeel het in kleine bakjes (zoals le creuset pannetje ) en strooi er wat poeder suiker overheen. 

     

  3. 3

    Schil de peren en snij ze in dun plakjes. Leg de plakjes peren in het pannetje en bestrooi er wat crumble erover.

  4. 4

    Besprenkel de plakken brood met wat sinaasappelsap (of siroop) en leg het boven op de peren. Snij de munt fijn en bestrooi er ook overheen. 

  5. 5

    Bak de bakjes 18 minuten in de voorverwarmde oven. Als ze klaar zijn smeer de bovenkant dan in met wat crème fraîche . Serveer met siroop met spuitwater. 

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter