Peer-walnoot dessert
Onze chef Alain maakt een hartig dessert met peer, geschaafde verse champignons, waterkers en een frisse vinaigrette met walnotenolie.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2peren Doyenné du Comice
-
2peren Conference
-
2stronkjes witlof
-
4cèpes (eekhoorntjesbrood)
-
2 elpijnboompittenolie
-
1klein bosje waterkers
-
•rauwe champignons
-
Voor de dressing4 elwalnotenolie
-
3 elbalsamicoazijn
-
1 elhoning
-
1/2limoen (sap)
-
•zout en peper
-
Voor de bereiding:
Was de cèpes en droog ze. Snij ze in plakjes. Bak de cèpes in olie met zout en peper. Bewaar. Snij de witlof fijn julienne en snij de Conference peren in miniblokjes. Voor de dressing meng je alle ingrediënten goed door elkaar, met de blokjes van de Conference peren. Pluk de waterkers, gebruik alleen de blaadjes. -
Voor de presentatie:
Doe wat van de dressing op de platte borden. Snij superfijne plakjes van de Doyenné du Comice peren en maak er een mooi rozet van. Besprenkel met dressing de blokjes peren en leg hier en daar wat plakjes cèpes. Verspreid over het gerecht de blaadjes waterkers en de reepjes witlof. Bestrooi met zout en peper én met de laatste dressing de blokjes peren. - Eet smakelijk!