Philly cheese steak sandwich

chef-kok
Ramon Brugman
Philly cheese steak sandwich
7 min
Gerecht
Vlees
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Gemiddelde waardering
97 personen
Chef-kok Ramon Brugman maakt een Philly cheesesteak-sandwich. Dit broodje is immens populair in Philadelphia en Ramon geeft er zijn eigen twist aan.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 4
    krokante puntjes (harde broodjes)
  • 2
    ribeyes
  • 150 g
    provolone (kaas)
  • 3
    uien
  • 1
    rode ui
  • 1
    rode paprika
  • 1
    gele paprika
  • 2 el
    kappertjes
  • 2
    grote augurken
  • 100 ml
    augurken vocht
  • 1 tl
    aardappelzetmeel
  • 1/4 bosje
    peterselie
  • Klontje
    boter
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • mosterd
  • ketchup

Bereiding

  1. 1

    Steek de BBQ aan.

  2. 2

    Voor de gepofte ui snij je 3 uien in vieren met schil en al. Pak 3 stukjes aluminiumfolie en leg iedere ui (in vieren) op een stuk folie. Doe daar een klontje boter op met wat zout en peper. Vouw de folie vervolgens dicht, leg de ui ongeveer 30 minuten tussen de kolen.

  3. 3

    Voor de gepofte paprika smeer je 1 rode en 1 gele paprika in met wat olijfolie en zout en peper. Grill ze ongeveer 30 minuten op de bbq. 

  4. 4

    Voor de relish (zoetzuur sausje) hak je 1 rode ui fijn en dit breng je aan de kook met 100 ml augurkenvocht en ½ theelepel mosterd. Hak ondertussen 2 grote augurken en 2 eetlepels kappertjes fijn en voeg dit aan het pannetje toe zodra het kookt. Los 1 theelepel aardappelzetmeel op in een beetje water. Voeg ook dit aan de pan toe zodat de relish wat dikker wordt.  Hak ¼ bosje peterselie fijn, meng het door de relish en breng het op smaak met zout en peper en laat het afkoelen.


     

  5. 5

    Na 30 minuten poffen haal je de uien weer uit het vuur. Haal de stukken ui uit de folie en laat de schillen liggen. Hak de uien een beetje fijn en meng met het met 1 theelepel mosterd en eventueel wat zout en peper.

  6. 6

    De gepofte paprika’s haal je na 30 minuten van de bbq. Snij ze door de midden. Haal de zaadlijsten eruit en pel het velletje van de paprika. Snij de gepofte paprika in lange slierten en breng op smaak met zout en peper.

     

  7. 7

    Breng de ribeye op smaak met zout en peper en grill ze tot je favoriete gaarheid.

  8. 8

    Snij de broodjes open en rooster de binnenkant even kort op de bbq. Snij de ribeye in dunne plakjes en leg dit op een plaatje op schaaltje. Doe daar de provolone op en zet dit even terug op de bbq om de kaas te laten smelten. Doe aan één kant van het broodje alvast wat van de gepofte ui, leg daar de steak bovenop, dan wat van de gepofte paprika en de augurken-relish. Maak af met wat mosterd en ketchup.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!