Picanha met zoete aardappelsalade

Pincanha met zoete aardappelsalade (106)
Gerecht
Bereidingstijd
0-30 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
29 personen

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een familie gerecht, maar dit doet ze niet in haar eentje. Zij kookt vandaag samen met haar moeder! Ze maken picanha, een mooi staartstuk van een rund, op de barbecue en bereiden daar een salade van zoete aardappel bij.

*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • Ingrediënten Picanha
    1 kg
    picanha
  • 1 el
    5 kruidenpoeder
  • zeezout
  • knoflook
  • aluminium folie
  • barbecue
  • Ingrediënten zoete aardappel salade
    1 kg
    zoete aardappels
  • 200 g
    mais uit blik
  • 1
    bosje lente-ui
  • 200 g
    crème fraîche
  • 1
    citroen
  • 2
    avocado's
  • peper/zout naar smaak
  1. 1

    Dep de picanha droog. Hak de knoflook fijn en smeer dit uit over de picanha en vervolgens smeer je de picanha in met 5 kruidenpoeder. Strooi er wat zeezout over.

  2. 2

    Barbecue de picanha ongeveer 20 tot 30 minuten. Dan haal je het vlees van de barbecue en wikkel je het in aluminium folie en laat je het 10 minuten rusten voordat je de heerlijke picanha in plakken snijd.

  3. 3

    Schil de zoete aardappels, was ze en snij de aardappels in stukken van ongeveer 3 cm dik.   

  4. 4

    Kook de zoete aardappels in ongeveer 8 minuten gaar. Als de zoete aardappels gaar zijn laat je ze afkoelen.

  5. 5

    Snij ondertussen de lente-ui fijn en de avocado’s in blokjes van ongeveer 2 cm dik.

  6. 6

    Meng vervolgens de zoete aardappels, mais, lente-ui, avocado’s met de crème fraîche en het sap van 1 citroen door elkaar. Voeg er zout en peper naar smaak toe.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!