Pilav met spinazie, tomaat, romige ricotta en rucola
Onze chef-kok Ramon Brugman maakt een pilav bomvol groenten en met een originele twist! Namelijk met spinazie, paprika, tomaat, romige ricotta en parelgort. Voor de crunchy bite een paar grote plakken geroosterd brood erbij besprenkeld met kruidige olie.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Pilav1ui
-
2tenen knoflook
-
2tomaten
-
200 gparelgort
-
750 mlgroentebouillon
-
1paprika
-
1courgette
-
100 gspinazie
-
2 tlkomijn
-
1citroen
-
Gegrild brood1bol donker brood
-
•olijfolie
-
•tijm
-
•zout en peper
-
Afmaken100 gricotta
-
•handje rucola
-
•verse kruiden
-
1citroen (rasp)
-
Benodigdheden1pit
-
1bakpapiertje
-
Voor de pilav was je eerst de parelgort. Snij vervolgens de ui en de knoflook fijn en de tomaat in blokjes.
-
Bak de ui en knoflook aan en doe dan de tomaat erbij. Voeg vervolgens de komijn toe en bak kort mee.
-
Snij ondertussen de paprika en courgette fijn en doe ook dit in de pan met de gewassen parelgort en giet de groentebouillon erbij. Knijp de citroen erop uit en doe de spinazie erbij. Roer alles goed door en dek af met een op maat gesneden bakpapiertje. Zet het vuur zo aan dat de pilav net aan kookt. Na ongeveer 30 minuten is de pilav gaar.
-
Snij dikke plakken van het brood en besprenkel ze met olijfolie. Doe er wat blaadjes tijm op met wat zout en peper. Grill daarna het brood aan beide kanten krokant.
-
Haal het bakpapiertje van de pilav en proef of deze op smaak is. Leg dan hier en daar wat lepels ricotta op de pilav. Doe er wat rucola doorheen met wat vers gesneden kruiden. Rasp er als laatst wat verse citroenrasp overheen en serveer het brood naast de pilav.
- Eet smakelijk!