Pistache cake met botercrème en mango milkshake
Sharon's pistache cake is luchtig, met verse vanille, een hint van limoen en een romige botercrème topping. Als klap op de vuurpijl maakt ze er een batido bij: een milkshake met meloen, sinaasappel en bevroren mango.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 12-
220 ggepelde pistachenoten (en extra voor garnering)
-
80 gzelfrijzend bakmeel
-
200 gboter
-
200 gsuiker
-
1vanillestokje
-
5eieren
-
1snufje zout
-
1limoen
-
voor de botercrème250 gpoedersuiker
-
250 gongezouten boter
-
2 elespresso
-
voor de batido400 mlmelk
-
2sinaasappels
-
200 gbevroren mango
-
1suikermeloen
-
1 elvanillesuiker
-
Verwarm de oven voor op 175 graden. Maal de noten fijn in de keukenmachine en voeg het zelfrijzend bakmeel toe. Klop de boter, een snufje zout met de suiker luchtig. Snijd de vanille voorzichtig open en voeg de binnenkant van de vanille toe aan het botermengsel. Voeg er één voor één de eieren aan toe. Mix de rasp en het sap van een limoen door het mengsel. Voeg de gemalen pistache toe aan het botermengsel
-
Smeer een taartvorm met een doorsnede van 26 cm in met boter en giet het beslag erin. Bak de taart ongeveer 50 min af in de voorverwarmde oven.
-
Maak ondertussen de botercrème. Doe de zachte boter en de poedersuiker in een kom en mix dit voorzichtig tot een luchtige, smeuïge massa. Voeg als laatste de espresso toe en mix dit er ook doorheen.
-
Voor de batido schil je de meloen en snijd deze in stukken en doe deze in de keukenmachine of blender. Pureer de meloen met een klein beetje melk. Haal het sap uit de sinaasappels. Schenk dit bij de meloen en voeg de mango toe terwijl. Pureer dit alles nogmaals en voeg het laatste beetje melk toe.
-
Als de taart is afgekoeld kun je de bovenkant besmeren met de botercrème en bestrooi de taart met nog wat pistachenootjes.
- Eet smakelijk!