Broodje Sabich met aubergine en hummus
Dit broodje Sabich is zo gemaakt. Verse pita's gevuld met aubergine, komkommer, een gekookt eitje, hummus en frisse peterselie. Heerlijk Israelisch streetfood gewoon uit jouw eigen keuken. Aan de slag!
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 2-
Voor het broodje5verse pita's
-
•aubergines
-
1 elza’atar
-
•gekookte eieren
-
1/2komkommer
-
2tomaten
-
6takjes peterselie
-
5 eltechina
-
5 elhummus
-
Voor de techina•tenen knoflook
-
•citroenen
-
150 mlwater
-
150 grtahin
-
1 tlcayennepeper
-
1 tlzout
-
Zet de oven aan op 200 graden. Besprenkel de pita met een beetje water en bak deze 4 minuten in de oven.
-
Snijd de aubergine in plakjes en bestrooi met een beetje zout. Laat dit 20 minuten staan. Dep de aubergine droog en bak deze nu in een laag olijfolie bruin in een koekenpan. Haal ze uit de olie en leg ze op keukenpapier. Bestrooi ze met zout, peper en za’atar.
-
Snijd de komkommer, tomaat en peterselie en meng met een beetje olijfolie, zout en peper.
-
Maak de techina en bouw het broodje op. Maak de techina als volgt: snijd de knoflook fijn en knijp de citroen uit. Doe alle ingrediënten in een kom en meng met een staafmixer tot een gladde pasta.
-
Snijd op 1/4 van het broodje de bovenkant af. Smeer aan de binnenkant van de ene kant hummus en de andere kant de techina. Doe er een paar plakjes van de aubergine in, dan wat plakjes gekookte ei. Wat salade en dan weer wat techina. Herhaal dit tot het broodje vol zit. Eindig met een beetje tahin en verse peterselie.
- Geniet van je broodje Sabich!