Shoarma van shiitake en oesterzwammen
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
1 kleinestevige rode kool
-
•radijsjes
-
4 stengelsbleekselderij
-
1 bosjelente-ui
-
•peper en zout
-
2citroenen
-
1 teentjeknoflook
-
150 gwitte tahina
-
400 gyoghurt
-
1 kgpaddenstoelen (oesterzwammen & shiitake)
-
•olijfolie
-
2-3 elshoarmakruiden (zonder zout)
-
4-8flatbreads (of pitabroodjes)
-
•pittige harissa
-
Extra•plakjes tomaat
-
•verse kruiden zoals peterselie, koriander of munt
-
Begin met het maken van de salade. Was de kool en prei. Snijd beide zo fijn mogelijk en masseer ze in een grote kom met wat zout. Maak de radijsjes, bleekselderij en lente-ui schoon en snijd ze fijn. Meng door de rode kool.
-
Pers de citroenen uit. Pel en pers de knoflook fijn. Meng de tahina met de yoghurt, de knoflook en naar smaak wat zout en citroensap tot een romige saus.
-
Scheur de paddenstoelen. Verhit een scheutje olie in een wok of diepe braadpan en bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen in 3 porties knapperig en gaar. Breng steeds op smaak met wat shoarmakruiden, peper en zout.
-
Breng ondertussen de rode koolsalade op smaak met wat citroensap en olie naar smaak. Serveer de shoarma opgerold of gevuld in de flatbreads met wat van de rode koolsalade, tahinasaus en harissa. Geef de rauwkost er apart bij.
- Eet smakelijk!