3 minuten

Shoarma van shiitake en oesterzwammen

Onze chef Nadia Zerouali maakt met shiitake en oesterzwammen een heerlijke vegetarische shoarma. Ze topt het af met een makkelijke saus van tahina en yoghurt. Ze serveert het met flatbread en eet smakelijk!
Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1 kleine
    stevige rode kool
  • radijsjes
  • 4 stengels
    bleekselderij
  • 1 bosje
    lente-ui
  • peper en zout
  • 2
    citroenen
  • 1 teentje
    knoflook
  • 150 g
    witte tahina
  • 400 g
    yoghurt
  • 1 kg
    paddenstoelen (oesterzwammen & shiitake)
  • olijfolie
  • 2-3 el
    shoarmakruiden (zonder zout)
  • 4-8
    flatbreads (of pitabroodjes)
  • pittige harissa
  • Extra
    plakjes tomaat
  • verse kruiden zoals peterselie, koriander of munt
  1. Begin met het maken van de salade. Was de kool en prei. Snijd beide zo fijn mogelijk en masseer ze in een grote kom met wat zout. Maak de radijsjes, bleekselderij en lente-ui schoon en snijd ze fijn. Meng door de rode kool. 

  2. Pers de citroenen uit. Pel en pers de knoflook fijn. Meng de tahina met de yoghurt, de knoflook en naar smaak wat zout en citroensap tot een romige saus.

  3. Scheur de paddenstoelen. Verhit een scheutje olie in een wok of diepe braadpan en bak hierin op hoog vuur de paddenstoelen in 3 porties knapperig en gaar. Breng steeds op smaak met wat shoarmakruiden, peper en zout.

  4. Breng ondertussen de rode koolsalade op smaak met wat citroensap en olie naar smaak. Serveer de shoarma opgerold of gevuld in de flatbreads met wat van de rode koolsalade, tahinasaus en harissa. Geef de rauwkost er apart bij.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.