8 minuten

Kerriesoep met edamame boontjes en gamba’s geserveerd met kokosrijst

Chef-kok Sharon maakt een gezonde en voedzame kerriesoep. Deze soep zit vol met groenten. Ze voegt er edamame boontjes en gamba’s aan toe en serveert de soep met kokosrijst. 

Gerecht Vis
Bereidingstijd 60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 1
    ui
  • 5
    tenen knoflook
  • 300 gr
    edamame bonen
  • 10 gr
    gember
  • 1
    gele paprika
  • 1
    prei
  • 1
    wortel
  • 300 gr
    kruimige aardappelen
  • 4 el
    kerriepoeder
  • 1 tl
    kurkuma
  • 2
    groente bouillonblokjes
  • 2 dl
    kokosmelk
  • 1 L
    water
  • 1
    Spaanse peper
  • 400 gr
    grote gamba's
  • 300 gr
    rijst
  • 1 L
    kokoswater
  • 20 gr
    geraspte kokos
  • bosje koriander
  1. Snipper de ui en hak de tenen knoflook fijn. Snijd de paprika en wortel in blokjes. Schil en snijd de aardappelen in stukken van ongeveer drie centimeter groot.

  2. Pak een soeppan en verwarm deze met een scheutje olie. Fruit hierin de ui en de helft van de gehakte knoflook glazig. Roer de kerriepoeder en kurkuma mee en voeg de paprika, wortel en aardappels eraan toe. Rasp de gember erbij en blus het af met het water. 

  3. Voeg de bouillonblokjes toe en kook de soep ongeveer 20 minuten. Pureer de soep met de staafmixer egaal. Roer de kokosmelk erdoor en ga verder met de gamba’s. 

  4. Maak de gamba’s schoon. Verwarm vervolgens een koekenpan met een scheutje olie en de andere helft van de fijngehakte knoflook. Bak de gamba’s gaar. 

  5. Kook de rijst in het kokoswater met een beetje zout gaar. Snijd de Spaanse peper in ringen en de koriander fijn. 

  6. Kook de edamame bonen gaar. Serveer de soep uit, door eerst een beetje rijst in de soepkom te doen met daarop de gekookte edamame bonen. Schenk daarna de soep erover heen. Tot slot maak je de soep af met drie gamba’s, een paar Spaanse peperringen, wat koriander, een paar zoute pinda’s en een partje limoen.

  7. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda