3 minuten

Plantaardige groene koekjes

Deze feestelijke trifle staat echt binnen no-time op tafel! Je poft de appeltjes in de oven, bakt de walnoten krokant met wat citrus olie (of als je dat niet voor handen hebt, gebruik wat geraspte schil van een citroen of sinaasappel). Dan wat romige kokosyoghurt erbij en klaar ben je. Die geuren! Die smaken! Echt de lente op een bordje. 

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 15 minuten
Menu Nagerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de trifle:
    4
    appels
  • 2 tl
    kaneelpoeder
  • ahornsiroop naar smaak
  • 200 g
    kokosyoghurt
  • 2 el
    citrus olie
  • 100 g
    walnoten
  • 200 g
    plantaardige koekjes naar keuze
  • 1 el
    kokosrasp
  • 1 el
    cranberryzaadjes
  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

  2. Snijd de appels in vier stukken en verwijder het klokhuis. Plaats de appelpartjes op de ovenplaat en bestrooi ze met kaneelpoeder en ahornsiroop naar smaak. Bak de partjes in ongeveer tien minuten af in de oven.

  3. Breng in een aparte kom de kokosyoghurt op smaak met wat ahornsiroop en zet apart.

  4. Verwarm in een koekenpan de citrusolie en bak de walnoten krokant. Haal de pan van het fornuis en voeg een beetje ahorsiroop aan de walnoten toe.

  5. Verkruimel de plantaardige koekjes en verdeel over de glazen. Verdeel ook de kokosyoghurt over de glazen. Plaats de warme appel op de yoghurt en leg daarop de walnoten. Top de glaasjes af met wat kokosrasp en de cranberry zaadjes.

  6. Geniet van je trifle met gepofte appel en walnoot!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Elke week zo'n lekker recept maken?

Schrijf je dan in voor de nieuwsbrief van BinnensteBuiten!

Surinaamse kerrie runderstoof met fonio van onze chefkok Sharon de Miranda