3 minuten

Hartig taartje van wortel, bietjes en plantaardige camembert

Culinair expert Alain Caron maakt een hartig taartje met gekleurde bietjes, wortel en plantaardige camembert!
Gerecht Vegan
Bereidingstijd 0-30 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • 2
    plantaardige camembert kaasjes
  • 1
    geel bietje
  • 1
    rood bietje
  • 1
    chioggia bietje
  • 1 grote
    gele wortel
  • 1
    oranje wortel
  • 1
    appel
  • 2
    vijgen
  • 10
    spruitjes
  • 2 stronkjes
    witlof
  • 3
    champignons
  • 2 el
    platte peteselie
  • 6 blaadjes
    basilicum
  • 4 blaadjes
    salie
  • 5 el
    olijfolie
  • sap van een citroen
  • 2 el
    plantaardige honingvervanger
  1. Schil de 3 gekleurde bietjes en snijd ze met de mandoline in plakjes van 2 mm dik. Schil de 2 gekleurde wortelen en snijd ze met de mandoline in plakjes van 2 mm dik. Blancheer de plakjes van de bieten en wortelen in kokend water. Niet te gaar. Koel af in koud water en leg ze op keukenpapier.

  2. Snijd de appel in plakjes van 3 mm dik en vervolgens in blokjes van 3 mm dik. Bewaar met wat citroensap erop. Snijd de vijgen in vieren. Blancheer de spruitjes in kokend water 10 min. Laat ze dan in koud water afkoelen en pluk vervolgens de blaadjes. Bewaar.

  3. Snijd van de witlofstronkjes alleen maar de bovenkant, het geel, in fijne reepjes. Snijd de champignons in kleine plakjes. Hak de basilicum grof, net als de salie. Pluk de peterselie. Meng alle ingrediënten van boven in een slakom met 5 el olijfolie en het sap van 1 citroen, wat zout en peper en de plantaardige honing. Laat 10 min staan.

  4. Halveer de camembertachtige kaas over de gehele breedte zodat je 4 ronde stukken overhoudt. Leg de helft van kaas op het midden van een bord. Leg daarop in het midden wat van de salade.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.