Hartig taartje van wortel, bietjes en plantaardige camembert
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2plantaardige camembert kaasjes
-
1geel bietje
-
1rood bietje
-
1chioggia bietje
-
1 grotegele wortel
-
1oranje wortel
-
1appel
-
2vijgen
-
10spruitjes
-
2 stronkjeswitlof
-
3champignons
-
2 elplatte peteselie
-
6 blaadjesbasilicum
-
4 blaadjessalie
-
5 elolijfolie
-
•sap van een citroen
-
2 elplantaardige honingvervanger
-
Schil de 3 gekleurde bietjes en snijd ze met de mandoline in plakjes van 2 mm dik. Schil de 2 gekleurde wortelen en snijd ze met de mandoline in plakjes van 2 mm dik. Blancheer de plakjes van de bieten en wortelen in kokend water. Niet te gaar. Koel af in koud water en leg ze op keukenpapier.
-
Snijd de appel in plakjes van 3 mm dik en vervolgens in blokjes van 3 mm dik. Bewaar met wat citroensap erop. Snijd de vijgen in vieren. Blancheer de spruitjes in kokend water 10 min. Laat ze dan in koud water afkoelen en pluk vervolgens de blaadjes. Bewaar.
-
Snijd van de witlofstronkjes alleen maar de bovenkant, het geel, in fijne reepjes. Snijd de champignons in kleine plakjes. Hak de basilicum grof, net als de salie. Pluk de peterselie. Meng alle ingrediënten van boven in een slakom met 5 el olijfolie en het sap van 1 citroen, wat zout en peper en de plantaardige honing. Laat 10 min staan.
-
Halveer de camembertachtige kaas over de gehele breedte zodat je 4 ronde stukken overhoudt. Leg de helft van kaas op het midden van een bord. Leg daarop in het midden wat van de salade.
- Eet smakelijk!