11 minuten

Plantaardige quiche met cashewnoten

Krijg je bezoek en eten zij plantaardig? Of wil je zelf een keer vegan koken? Maak indruk met dit recept van onze chef-kok Sharon de Miranda. Gezellig om met kinderen te maken en 100% plantaardig. De quiche maak je zonder room en kaas én voor de vegan fondue gebruik je o.a. tahin en cashewnoten.

Gerecht Vegan
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 6
  • 200 g
    kastanjechampignons
  • 1
    bouillonblokje
  • 2
    preien
  • 1
    bosje basilicum
  • 6
    plakjes bladerdeeg
  • 3
    tenen knoflook
  • 650 g
    tofu
  • 1 tl
    kurkuma
  • 2 tl
    grove mosterd
  • 1
    limoen
  • zout
  • 30 g
    pijnboompitten
  • 150 g
    cherrytomaatjes
  • vloeibare margarine
  • cashewnotenfondue
    300 g
    rauwe cashewnoten
  • water
  • 2
    tenen knoflook
  • 1
    limoen
  • 1 el
    tahin
  • 1
    ui
  • 1 tl
    zeezout
  • 50 ml
    olijfolie
  • 1
    winterpeen
  • 1
    bloemkool
  • 1
    bleekselderij
  • 1
    komkommer
  • 1
    zuurdesembrood
  • zwarte peper
  • Benodigdheden
    keukenmachine
  • springvorm
  1. Begin met het maken van de plantaardige quiche. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de preien in ringen en spoel deze schoon onder koud stromend water. Hak de knoflook fijn en snij de champignons door vieren. Bak in een koekenpan de champignons samen met de knoflook  goudbruin, bak de prei mee totdat het geslonken is. Plaats het vervolgens in een vergiet zodat het kan uitlekken.

  2. Snij de basilicum fijn en halveer de cherrytomaatjes. Voeg in de keukenmachine de tofu met kurkuma, sap van de limoen, mosterd, en zout naar smaak. Maal dit tot een egale, gladde massa.

  3. Voeg het tofumengsel nu samen bij de prei, champignons en de basilicum. Vet een springvorm in met wat vloeibare margarine. Verdeel het bladerdeeg over de springvorm en prik er met een vork gaatjes in. Giet het tofumengsel erin en verdeel daarop de gehalveerde cherrytomaatjes en de pijnboompitjes. Bak de quiche nu 35 tot 40 min af in de voorverwarmde oven.

  4. Ga verder met het maken van de cashewnotenfondue. Week de cashewnoten 2 tot 4 uur in koud water tot ze zacht zijn geworden. Giet ze af en spoel ze goed af onder koud stromend water. Doe alle ingrediënten in de keukenmachine met 200 ml water en maal het tot een egale massa. Schenkt het in een pannetje en breng het aan de kook. Laat het koken tot de gewenste dikte. Snij de groentes klein en het brood in stukken om mee te dippen.

  5. Eet smakelijk!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.