Recept: Poké Bowl

4 april 2017
Waardeer: 
(Totaal: 7 stemmen)
Stilstaand beeld van Poké Bowl
Chef-kok Ramon Brugman weet wat comfort food is: een Poké Bowl! Met zalm, sushirijst en allerlei Japanse ingrediënten een volledige smakelijke maaltijd in één kommetje.
4 personen

Ingrediënten voor Poké Bowl

De rijst

  • 250 g sushi rijst
  • 400 ml water
  • 6 el sushi azijn

Zalm

  • 400 g verse zalm
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • sap en een halve limoen

Dressing

  • sap van een limoen
  • 1 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 3 el zonnebloemolie

Wasabimayonaise

  • 150 g Japanse mayonaise
  • 1 tl wasabi

Topping

  • 1 rijpe avocado
  • 1 bosui
  • 1 pakje sushi gember
  • 6 radijsjes
  • 1 pakje wakame
  • 1 limoen
  • sesamzaadjes

 

​*De bereiding van dit recept op tv kan iets afwijken van deze omschrijving. 

 

Aan de slag

  1. 1

    Spoel de rijst totdat het water helder is. Giet af en zet de rijst op met het 400 ml water. Breng aan de kook met de deksel op de pan, haal deze er niet meer af!! Zet het vuur laag en kook de rijst zachtjes in 10 minuten gaar. Zet dan het vuur uit en laat de rijst nog 15 minuten staan. Roer nu voorzichtig de sushiazijn er door. Laat de rijst afkoelen.

  2. 2

    Snij de zalm in kleine blokjes. Meng de sesamzaadjes samen met de sojasaus, sesamolie en het limoensap. Meng dit door de zalm heen. Roer dit na 5 minuten nog een keer door.

  3. 3

    Snij de groenten in hapklare stukjes.

  4. 4

    Meng de mayonaise en de wasabi goed door elkaar. Meng ook alle ingrediënten voor de dressing goed.

  5. 5

    Opbouw van de bowl: schep de afgekoelde rijst in een kommetje. Garneer hier de groenten en de vis op. Doe er met een lepel wat oosterse dressing over heen. Spuit wat wasabimayonaise op de bowl. Steek er een partje limoen bij en strooi er wat sesamzaadjes overheen.

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter