Courgetti met zalm
Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle voedzame maaltijd met courgette, zalm en avocado.
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
Pasta2courgettes
-
300 ggerookte zalm
-
250 gchampignons
-
1rode ui
-
100 gpittige roquefort
-
100 mlkookroom
-
100 mlcrème fraîche
-
•zwarte peper
-
Salade van avocado2avocado's
-
1komkommer
-
2tomaten
-
2eieren
-
1limoen
-
1bosje peterselie
-
1bosje bosui
-
•olijfolie
-
•Peper en zout
-
Breng de eieren aan de kook. Snij met een Julliennesnijder de courgettes in lange slierten. Pak een wok en verhit hierin een scheutje olijfolie.
-
Snij de champignons in plakjes en bak deze in de wok, snij de gerookte zalm klein en bak deze mee met de champignons. Blus het af met de kookroom en voeg de roquefort eraan toe. Laat dit ongeveer 2 minuten pruttelen op laag vuur.
-
Snij de rode ui in halve ringen zo dun mogelijk en voeg dit toe samen met de crème fraîche en de courgette. Zet het vuur uit en roer dit voorzichtig door elkaar.
-
Pel de gekookte eieren en snij deze in blokjes. Snij de tomaat, avocado en de komkommer ook in blokjes en meng dit door elkaar samen met het sap van de limoen een scheutjes olijfolie en wat peper en zout.
-
Snij het witte gedeelte van de bos ui in ringen, zo lang mogelijk en voeg deze toe aan de salade. Snij het groene gedeelte van de bos uit als garnering op de courgetti. Snij de verse peterselie fijn en voeg dit ook toe aan de salade.
- Eet smakelijk!