Courgetti met zalm

20 maart 2017
Stilstaand beeld van Courgetti met zalm

Chef-kok Sharon de Miranda maakt een snelle voedzame maaltijd met courgette, zalm en avocado.

4 personen
Ingrediënten

'Pasta'

  • 2 courgettes
  • 300 gr gerookte zalm
  • 250 gr champignons
  • 1 rode ui
  • 100 gr pittige roquefort
  • 100 ml kookroom
  • 100 ml crème fraîche
  • Zwarte peper

Salade van avocado 

  • 2 avocado’s
  • 1 komkommer
  • 2 tomaten
  • 2 eieren
  • 1 limoen
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje bosui
  • olijfolie
  • Peper en zout

 

Wat drinken we erbij?

Een water van komkommer en munt

*Dit recept is van de betreffende kok. Incidenteel wijkt de bereiding op tv wat af van deze omschrijving, maar als je dit recept volgt, moet het allemaal lukken.

 

Aan de slag

  1. 1

    Breng de eieren aan de kook. Snij met een Julliennesnijder de courgettes in lange slierten. Pak een wok en verhit hierin een scheutje olijfolie. 

  2. 2

    Snij de champignons in plakjes en bak deze in de wok, snij de gerookte zalm klein en bak deze mee met de champignons. Blus het af met de kookroom en voeg de roquefort eraan toe. Laat dit ongeveer 2 minuten pruttelen op laag vuur. 

  3. 3

    Snij de rode ui in halve ringen zo dun mogelijk en voeg dit toe samen met de crème fraîche en de courgette. Zet het vuur uit en roer dit voorzichtig door elkaar.

  4. 4

    Pel de gekookte eieren en snij deze in blokjes. Snij de tomaat, avocado en de komkommer ook in blokjes en meng dit door elkaar samen met het sap van de limoen een scheutjes olijfolie en wat peper en zout. 

  5. 5

    Snij het witte gedeelte van de bos ui in ringen, zo lang mogelijk en voeg deze toe aan de salade. Snij het groene gedeelte van de bos uit als garnering op de courgetti. Snij de verse peterselie fijn en voeg dit ook toe aan de salade.  


     

Eet smakelijk!

Laat je reactie achter