3 minuten

Pompoenpuree met geroosterde biet en wortel

Onze chef-kok Geneal Harreman maakt een heerlijk gerecht met de verse groenten van groentetelers Mieke en Frank. Hij maakt pompoenpuree, geroosterde bieten en wortel met yoghurt bietensaus. De tijm en rucola zorgen voor een fijne kruidige smaak.

Gerecht Vegetarisch
Bereidingstijd 30-60 minuten
Menu Hoofdgerecht

Recept

Ingrediënten

Aantal personen 4
  • Voor de groenten
    350 gr
    pompoen
  • 1
    rode biet (200-250 gr)
  • 1
    grote wortel
  • 30 gr
    rucola
  • 8 takjes
    tijm
  • 80 ml
    bietensap
  • Voor de saus
    200 ml
    bietensap
  • 3 el
    yoghurt
  1. Schil de pompoen en snijd het in grove stukken. Zet de pompoen net onder water en breng dit aan de kook totdat het gaar is. 

  2. Giet de bietensap in een steelpan en reduceer dit tot ongeveer de helft. Voeg daarna de yoghurt toe. 

  3. Schil de biet en wortel, snijd dit in gelijke stukken en hak de tijm fijn. Verhit een bakpan met een scheutje olie, bak de biet en wortel aan in de pan, breng op smaak met zout/peper. Wanneer de groenten een beetje kleur hebben gekregen door het bakken, mag de tijm erbij.

  4. Blus het geheel af met de bietensap en laat de groenten garen totdat het vocht verdampt is en de groenten mooi gaar zijn. 

  5. Giet de pompoen af en prak het grof met een vork, breng het op smaak met zout/peper. 

  6. Schep wat van de pompoen onder op het bord en leg daar de worteltjes en bietjes op. Giet de saus erbij en garneer het gerecht af met de rucola. 

  7. Geniet van je groentengerecht!
Wat vond je van het recept?
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.