Pompoensoep met curryolie en walnoten
Recept
Ingrediënten
Aantal personen 4-
2dunne prei
-
3teentjes knoflook
-
•milde olijfolie
-
1 kgbiologische pompoen (met schil)
-
½knolselderij
-
3 elIndiase kerrie (te verkrijgen bij de toko)
-
•peper en zout
-
10gedroogde curryblaadjes (te verkrijgen bij de toko)
-
•handje gepelde walnoten
-
Was en snij de prei fijn. Pel en snij de teentjes knoflook in plakjes.
-
Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hier op matig vuur de prei en de helft van de knoflook goudbruin.
-
Maak ondertussen de pompoen schoon, verwijder zaadlijsten en pitten. Snij met schil in stukjes. Schil de knolselderij en snij deze in stukjes.
-
Bak de pompoen en knolselderij 5 minuten mee met de prei. Voeg de kerrie toe en bak 1 minuut mee tot geurig. Voeg naar smaak peper en zout toe.
-
Schenk er ruim water bij totdat de groenten flink onderstaan. Breng aan de kook en laat afgedekt in ca. 15 minuten gaar worden. Pureer glad met de staafmixer.
-
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de rest van de knoflook met de curryblaadjes tot geurig.
-
Verkruimel de walnoten.
-
Verdeel de warme soep over soepkommen, bedruppel met wat van de olie en bestrooi met de walnoten.
- Eet smakelijk!