Pompoensoep met curryolie en walnoten

culinair schrijver
Nadia Zerouali
pompoensoep
Gerecht
Vegetarisch
Bereidingstijd
30-60 minuten
Menu
Hoofdgerecht
Gemiddelde waardering
46 personen
Nadia Zerouali is in het Gelderse plaatsje Wehl, op bezoek bij tuinbouwers Wilma en Erik. Twintig jaar geleden hebben ze het roer omgegooid en het familiebedrijf (een varkensveehouderij) een compleet andere draai gegeven. Ze runnen nu een biologisch tuinbouwbedrijf, waarin ze samenwerken met de natuur. Wilma: 'We wilden iets maken met respect voor al wat leeft.' Inmiddels hebben ze een bloeiend biologisch tuinbouwbedrijf, met een rijkdom aan gewassen, onder andere pompoenen, en dat past goed bij een lekker halloweengerecht.
*Het (na)maken van dit product is op eigen risico waarvoor de KRO-NCRV geen aansprakelijkheid aanvaardt.

Recept

Ingrediënten

Aantal personen
4
  • 2
    dunne prei
  • 3
    teentjes knoflook
  • milde olijfolie
  • 1 kg
    biologische pompoen (met schil)
  • ½
    knolselderij
  • 3 el
    Indiase kerrie (te verkrijgen bij de toko)
  • peper en zout
  • 10
    gedroogde curryblaadjes (te verkrijgen bij de toko)
  • handje gepelde walnoten

Bereiding

  1. 1

    Was en snij de prei fijn. Pel en snij de teentjes knoflook in plakjes.

  2. 2

    Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hier op matig vuur de prei en de helft van de knoflook goudbruin. 

     

  3. 3

    Maak ondertussen de pompoen schoon, verwijder zaadlijsten en pitten. Snij met schil in stukjes. Schil de knolselderij en snij deze in stukjes.

     

  4. 4

    Bak de pompoen en knolselderij 5 minuten mee met de prei. Voeg de kerrie toe en bak 1 minuut mee tot geurig. Voeg naar smaak peper en zout toe.

     

  5. 5

    Schenk er ruim water bij totdat de groenten flink onderstaan. Breng aan de kook en laat afgedekt in ca. 15 minuten gaar worden. Pureer glad met de staafmixer.
     

  6. 6

    Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de rest van de knoflook met de curryblaadjes tot geurig. 

  7. 7

    Verkruimel de walnoten.

     

  8. 8

    Verdeel de warme soep over soepkommen, bedruppel met wat van de olie en bestrooi met de walnoten.

Eet smakelijk!

Wat vond je van het recept?

Meer inspiratie?

Meld je aan voor meer binnen en buiten inspiratie!