Pompoensoep met curryolie en walnoten
Recept
Kookmodus
Zet de kookstand aan om te voorkomen dat je scherm dimt of uitgaat.
Ingrediënten
Aantal personen 4- 
2dunne prei
- 
3teentjes knoflook
- 
•milde olijfolie
- 
1 kgbiologische pompoen (met schil)
- 
½knolselderij
- 
3 elIndiase kerrie (te verkrijgen bij de toko)
- 
•peper en zout
- 
10gedroogde curryblaadjes (te verkrijgen bij de toko)
- 
•handje gepelde walnoten
- 
Was en snij de prei fijn. Pel en snij de teentjes knoflook in plakjes. 
- 
Verhit een flinke scheut olijfolie in een soeppan en bak hier op matig vuur de prei en de helft van de knoflook goudbruin. 
 
 
- 
Maak ondertussen de pompoen schoon, verwijder zaadlijsten en pitten. Snij met schil in stukjes. Schil de knolselderij en snij deze in stukjes. 
 
 
- 
Bak de pompoen en knolselderij 5 minuten mee met de prei. Voeg de kerrie toe en bak 1 minuut mee tot geurig. Voeg naar smaak peper en zout toe. 
 
 
- 
Schenk er ruim water bij totdat de groenten flink onderstaan. Breng aan de kook en laat afgedekt in ca. 15 minuten gaar worden. Pureer glad met de staafmixer. 
 
- 
Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak hierin de rest van de knoflook met de curryblaadjes tot geurig. 
- 
Verkruimel de walnoten. 
 
 
- 
Verdeel de warme soep over soepkommen, bedruppel met wat van de olie en bestrooi met de walnoten. 
- Eet smakelijk!
 
   
  