Pompoenen mogen niet ontbreken tijdens de herfst. Zin om deze oude cultuurgewassen naar een culinair level te tillen? Duik de keuken in en gebruik je kookkunsten voor deze culinaire gerechten met pompoenen.

Gevulde pompoen

Pompoenen uithollen associëren we vaak met Halloween, maar je kunt ze ook uithollen om te vullen met pompoenpuree: een heerlijk cadeautje! Om het winterse gerecht af te maken maakt Alain er eendenborst met wortels, sinaasappel en chocolade bij. Smullen!

Bekijk het recept

Pompoenpasta

Pasta’s heb je in vele soorten, maar heb jij al een keer pasta met pompoen gegeten? Nadia maakt een verse speltpasta en voegt er pompoen, paprika en kaas uit de kaasmakerij aan toe. Een keer iets anders dan pasta met tomatensaus!

Bekijk het recept

Gepofte herfstgroenten

Steek de barbecue maar aan, want herfstgroenten als pompoenen kunnen ook op de grill. Van labne maakt Nadia een heerlijke bodem om te beleggen met gepofte bloemkool, zoete aardappel en natuurlijk de pompoen. Een lekker zoete combinatie!

Bekijk het recept

Lasagne van pompoenbladen

We duiken nogmaals de Italiaanse keuken in en dit keer voor lasagne. Het ziet eruit als een mooi kunstwerkje van veel lagen en Sharon geeft er een twist aan door de lasagnebladen te vervangen voor bladen van pompoen. Gegarandeerd een herfstige verassing op tafel!

Bekijk het recept

Pompoenpannenkoeken

Pannenkoeken saai? Met deze pannenkoeken verras je iedere zoetekauw, want Sharon maakt pannenkoeken met pulp van pompoenen. Ook zijn de pitjes een lekkere toevoeging. Dus, waar wacht je nog op? 

Bekijk het recept