De dagen worden korter en de bladeren verkleuren: de herfst komt eraan. Knus binnen zitten heeft zijn charme, zeker met een lekkere kom soep op koude en regenachtige dagen.

Spanakopita met een pompoensoepje

Spinazie, feta en pompoen: heerlijke ingrediënten voor een herfstige maaltijd. Sharon maakt een Griekse klassieker: spanakopita. Een spinazietaart die vegetarisch en snel te bereiden is. Daarbij maakt ze een pompoensoepje. Om je nog lekkerder op te warmen kun je het gerecht serveren met gemberthee: genieten maar!

Bekijk het recept

Pompoensoep met focaccia

Herfst en pompoen. Ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ramon weet er wel raad mee en maakt een heerlijke pompoensoep met zelfgebakken focaccia. Met ingrediënten als Parmezaanse kaas, zwarte olijven, tijm en oregano wanen we ons voor even in Italië. Heerlijk!

Bekijk het recept

Hartige muffins met wortelsoep

Niet gek van zoet? Opgelet! Sharon maakt hartige muffins. Lekker als lunch, snack of bij de soep natuurlijk. Met courgette, geraspte kaas en fetakaas kan die hartige bite niet ontbreken. Samen met een stevige wortelsoep een gouden combinatie.

Bekijk het recept

Erwtensoep

Eerlijk is eerlijk: het is eigenlijk winterkost maar met het kwik af en toe onder de tien wagen wij ons er al wel aan. Erwtensoep! Laat dit aan Alain Caron over en je krijgt een vrolijke presentatie met hartige gebakjes van roggebrood. Een feestje om te eten.

Bekijk het recept

Pindasoep

We kunnen dan wel niet naar de tropen, maar de tropen wel naar ons! Sharon maakt pindasoep en dat is makkelijker dan je denkt. Met een beetje pindakaas, gesneden rookworst, kip en zoutvlees kom je al een heel eind. Kijk maar.